Barabás Lőrinc Quartet: Other Than Unusual

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 16 Martie 2018, 21:00 Vineri

Descriere

Primul album al Quartetului Barabás Lőrinc, Beardance a apărut în toamna anului 2016. Chiar înainte de a lansa în Ungaria cel de-al doilea album - "Other Than Unusual" - trupa sosește într-un turneu în Transilvania, pe traseul Cluj, Tg. Mureș, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Brașov, după care se reunește cu trompetistul Takuya Kuroda și vor prezenta noul album în Budapesta.

“Influențele folclorice au trecut puțin în penumbră pe noul album, dar stilul trans-jazz, regăsit pe Beardance s-a păstrat. De fapt combinăm mai multe stiluri și avem chiar piese pentru programe tv/radio, sau muzică pentru film și teatru evidențiate mai ales datorită interpretărilor speciale ale lui Zsolt Nagy pe vibrafon și timpan. Dar avem și piese muzicale cu inluențe spre rock”. – spune Lőrinc Barabás despre album.

Componența Quartetului Lőrinc Barabás s-a definitivat în februarie 2016 cu Zoltán Cséry la clape, Attila Herr – ghitară bass și Zsolt Nagy la tobe.
Trompetistul de jazz Lőrinc Barabás a devenit cunoscut în Ungaria și la nivel internațional cu formația Barabás Lőrinc Eklektric încă din 2005. Momentan, pe lângă Quartet are apariții solo și conduce clubul de muzică improvizatoare Random Wednesday din Budapesta.

Pianistul Zoltán Cséry este membru al formației Patché, este compozitor și invitat frecvent al serilor Random Trip. Deschiderea față de muzica pop se îmbină perfect cu înclinațiile și cunoștințele jazzistice care combinate prin sintetizator conferă o audiție multicoloră și de mare efect.

Pe Attila Herr publicul îl cunoaște mai ales din trupa Besh o droM. Se spune despre el că este unul dintre cei mai buni bassiști din țara vecină, intrepretează cu mare siguranță și acuratețe atât piese de muzică populară cât și pop, blues sau jazz. Gândește proporțional despre muzică și spune că nu trebuie nici mai mult nici mai puțin decât este necesar.

Zsolt Nagy a fost ani de zile percuționistul principal al Orchestrei Simfonice Dohnányi Ernő din Budafok, dar apare foarte des în trupe de jazz și pop. Temeinicele sale cunoștințe technice le pune în valoare exemplar și le multiplică în actuala formație.

Lőrinc Quartet – Beardance

  • Barabás Lőrinc Quartet – Prodi
  • Barabás Lőrinc Quartet - I want
  • Barabás Lőrinc Quartet – Kerengő

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?