Beethoven și Schulhoff cu violonista Kristie Su

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 23 Februarie 2020, 17:00 Duminică

Descriere

Din Belgia, vine la Sibiu cel mai tânăr concertmaestru din Europa, violonista Kristie Su (SUA)

Program:
• Erwin Schulhoff - Sonata pentru vioară și pian nr. 2
• Ludwig van Beethoven - Trio cu pian op. 70, nr.1 „Fantoma"
Seara este completată cu momente muzicale pentru trombon și pian de Carl Maria von Weber „Romanza appassionata” și de Alexandre Guilmant „Morceau Symphonique” oferite de trombonistul Ioan Palagniuc, solist al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Kristie Su, vioară
Makcim Fernandez Samodaiev, violoncel
Monica Florescu, pian
Ioan Palagniuc, trombon

Kristie Su (1995) este la prima sa vizită în România. A început studiul viorii cu tatăl său, profesorul Elmer Su, la vârsta de trei ani. De la cinci ani își continuă pregătirea cu profesorul de vioară și violă Vesna Gruppman, iar ulterior cu Igor Gruppman, concertmaestrul Orchestrei Filarmonicii Rotterdam. Concertează ca solistă încă de la o vârstă fragedă. În 2010 ocupă locul patru în cadrul Concursului Internațional Stradivarius din Salt Lake City, Utah. Este cea mai tânără concurentă admisă la concursul internațional de vioară Carl Nielsen din 2012, unde a obținut un premiu special. Începând din 2007, are o serie de apariții solo alături de numeroase orchestre din toată lumea.

„Am ales Schulhoff pentru acest concert, fiindcă a fost un compozitor extraordinar și, din păcate, puțin interpretat. Compozițiile lui, în special sonata din acest concert conține straturi compoziționale inspirate de romantism, dadaism și jazz. Modul în care încorporează tehnicile contemporane în structurile și armoniile tradiționale face din această sonată o lucrare de virtuozitate atât pentru vioară, cât și pentru pian”, potrivit violonistei Kristie Su.

Seria de concerte camerale "Odae cum Harmoniis" DFGS/DFDH

***Concert realizat cu sprijinul Guvernului României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice***

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?