Concursul de pian "Sub aripile lui Enescu"

Imagini

Informații

Data: 9 - 10 Octombrie 2021
Locul: Sala Oglinzilor / FDGR Sibiu

Descriere

A doua ediție a Concursului de pian „Sub aripile lui Enescu” va avea loc între 9-10 octombrie 2021, la Sala Oglinzilor / FDGR Sibiu.
Concursul este adresat tinerilor pianiști, iubitori ai muzicii și dornici de afirmare. Programul pregătit pentru concurs este la libera alegere a concurenților (în cadrul unui minutaj specificat în regulament), dar va include, în mod obligatoriu, o operă din creația compozitorilor români.
REGULAMENT:
bit.ly/ConcursPian-Enescu2021
JURIU:
Un element inedit îl constituie juriul concursului, alcătuit din tineri pianiști de frunte, formați în școlile românești, cu o aprofundare a studiilor în mari centre ale culturii internaționale, unde pregătirea lor a fost aprofundată și îmbogățită. Prin contactul lor cu muzica lumii, ei sunt la curent cu cele mai noi cerințe interpretative, pe care le vor promova prin jurizarea lor:
Ioan-Dragoș Dimitriu (Austria)
Dinu Toma Constantinescu (Franța)
Livia Hollo (Austria)
Ruxandra Cristea (Germania, Canada)
Director artistic: Dr. Monica Noveanu
__________
George Enescu a fost o personalitate muzicală complexă, recunoscută internațional: compozitor, dirijor, violonist, pianist și pedagog. Titlul concursului „Sub aripile lui Enescu” ne duce cu gândul la calitatea de pedagog, ceea ce presupune sublinierea unor trăsături umane superioare. Din bogăția darurilor cu care a fost înzestrat și experiența acumulată, George Enescu a dăruit discipolilor săi tot ceea ce a avut mai bun. Dragostea și grija lui pentru a pregăti drumul tinerilor au rămas, parcă, asemenea unui far ce luminează peste timp.
Concursul face parte dintr-o serie de evenimente muzicale de excepție, reunite în cadrul Festivalului Enescu la Sibiu.
__________
Festivalul Enescu la Sibiu este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și AFCN.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?