Duo violonistic: Vlad Răceu și Francesco Ionașcu

Imagini

Informații

Data: 24 Februarie 2019, 17:00 Duminică

Descriere

Locatia: Forumul German Sibiu Str. G-ral. Magheru 1-3
Un concert oferit de Forumul German Sibiu in cadrul seriei de concerte: "Odae cum Harmoniis"

În program:
Ignaz PLEYEL - Șase duete, op. 48
Duo in C major, B.574
Duo in F major, B.575
Duo in G major, B.576
Duo in B-flat major, B.577
Duo in D major, B.578
Duo in E-flat major, B.579

Delphin ALARD - Duo briliant nr. 2, op. 27 (p.a.)
Andante maestoso-Allegro Moderato
Intermezzo: Andante quasi Allegretto
Final: Presto

Serghei PROKOFIEV - Sonata pentru două viori, op. 56
Andante cantabile
Allegro
Commodo (quasi allegretto)
Allegro con brio


VLAD RĂCEU
Având peste cinci sute de recitaluri și concerte în palmares, Vlad Răceu este considerat unul dintre cei mai apreciați violoniști ai generației sale. Interpretările sale se remarcă prin tehnică desăvârșită și timbralitate apropiată intonației vocii umane.
Vlad a început studiul viorii la vârsta de 6 ani, sub îndrumarea tatălui său, iar la 8 ani a debutat alături de Orchestra Filarmonicii din Satu Mare. Și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, printre mentorii săi numărându-se Victoria Nicolae, Liviu Prunaru, Sherban Lupu, Gabriel Croitoru, Silvia Marcovici sau David Grimal. A îmbrățișat cariera didactică, în prezent fiind lector universitar la catedra de vioară din cadrul aceleiași instituții și susține cu regularitate a cursuri de măiestrie în orașe ca Arad, Deva, Reșița, Sibiu, Târgu Jiu, Zalău, Bistrița, Cluj-Napoca, Baia Mare, Chișinău, Suceava sau Satu Mare.
Invitat permanent în festivaluri naționale și internaționale, Vlad Răceu concertează frecvent ca solist, dar și ca membru în numeroase ansambluri camerale. Îl întâlnim deseori în cadrul stagiunilor filarmonicilor din țară sub bagheta unor dirijori precum Gheorghe Costin, Gabriel Bebeșelea, Petre Sbîrcea, Jozsef Horvath, Janko Zsolt. Prime audiții realizate cu concertele pentru vioară și orchestră de Samuel Baber și Richard Strauss sau Anotimpurile la Buenos Aires de Astor Piazzolla demonstrează interesul deosebit pe care îl acordă în abordarea unui repertoriu extrem de divers. Un pasionat al muzicii de cameră, Vlad este membru fondator al „Transylvanian Piano Trio”, alături de care aduce în atenția publicului repertoriul de mare popularitate dar și lucrări dintre cele mai inedite.
O încununare a numeroaselor sale apariții scenice o constituie deținerea funcției de solist concertist al Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare începând cu anul 2019.

FRANCESCO IONAȘCU
Francesco Ionașcu s-a născut într-o familie de muzicieni la 21 decembrie 1991, la Veneția. A început studiul viorii la vârsta de 6 ani la Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, la clasa profesoarei Mariana Suma, continuând apoi cu Prof. Univ. Dr. Valeriu Maior de la Academia de Muzică „G. Dima” și cu Robert Truț, violonist la Filarmonica „Transilvania” din Cluj-Napoca.
A absolvit studiile Bachelor of Music (Honours) la Royal College of Music din Londra la clasa profesorilor Natalia Lomeiko și Yuri Zhislin, cu distincția de „First Class”. De asemenea este absolvent al cursurilor de masterat la Academia de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca la clasa Prof. Univ. Dr. Nicușor Silaghi.
În prezent este asistent doctorand la Academia de Muzică „G. Dima” din Cluj-Napoca.
Până la 26 de ani, a susținut peste 100 de concerte ca solist cu prestigioase orchestre din România și din străinătate: London Schubert Players, Bristol Metropolitan Orchestra, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” București, Orchestra Națională „Serghei Lunchevici” Chișinău, Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca și, de asemenea, orchestrele filarmonicilor din Sibiu, Oradea, Satu-Mare, Târgu Mureș, Bacău. Dintre dirijorii sub bagheta cărora a cântat amintim: Lawrence Foster (S.U.A.), Vladimir Ashkenazy (Rusia), Sir Roger Norrington (Marea Britanie), Franz Lamprecht (Germania), Cristian Mandeal, Sabin Pautza, Cristian Orășanu, Mihail Agafița, Horia Andreescu, Ilarion Ionescu-Galați, Tiberiu Soare, Ovidiu Bălan, Janko Zsolt.
De asemenea a susținut numeroase concerte în străinătate: Anglia, Germania, Franța, Italia, Spania, Ungaria, în locații importante: St. James’s Piccadilly, Steinway Hall, St. Mary’s Abbots Church (Londra), Tonhalle (Düsseldorf), Ambasada României din Paris și Londra, Teatro „Verdi” (Mantova), Ateneul Român și Sala Palatului (București).
Este laureat a peste 25 de concursuri naționale și internaționale, printre care:
Premiul I la BPSE Chamber Music Competition, Londra, iunie 2012, în 2006 este finalist la „ Eurovision Young Musicians”, Premiul II la Concursul Internațional „Jeunesses Musicales”, 2005, Premiul I și Premiul Special al Juriului pentru interpretarea piesei „Le Streghe” de Paganini la Concursul Internațional „Remember Enescu”, 2003, Premiul Special al Juriului la Concursul Internațional „A. Postachini” din Fermo, Italia, 2002.
A participat la cursuri de măiestrie cu prestigioși violoniști precum: Pinchas Zukerman, Ivry Gitlis, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz. Din 2008 este bursier SoNoRo, concertând alături de mari artiști: Daishin Kashimoto (concert-maestru la Berliner Philharmoniker), Bernhard Naoki Hedenborg (Wiener Philharmoniker), Alexander Sitkovetski, Diana Ketler, Răzvan Popovici.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?