Modulus Quartet "12 Secunde de Lumină"

Imagini

Informații

Data: 5 August 2019, 19:00 Luni

Descriere

Sala Thalia va găzdui în seara zilei de luni, 5 august 2019, de la ora 19:00, un concert excepțional care promite să schimbe paradigme despre măsura posibilităților infinite ale muzicii de cameră.

Programul artiștilor va cuprinde lucrări originale pentru cvartet de coarde scrise de mai mulți compozitori remarcați la scenă internațională, albumul „12 Seconds of Light” explorând teritorii acustice noi din care nu lipsesc influențe jazz și drum and bass, ritmuri africane cu textură minimalistă, riff-uri electrice și sampling-uri preluate de la știrile de radio.

Concertele Modulus Quartet se remarcă prin ingeniozitatea și efervescența stilului muzical, la care se adaugă efecte speciale spectaculoase prin arte vizuale și multimedia.

Din Modulus Quartet fac parte: Jonathan Truscott – vioara I, Craig Stratton – vioara a II-a, Mircea Belei – viola, Nick Allen – violoncel.
Lucrarea care dă și titulul acestui eveniment a fost compusă în urma poveștii spuse de un muzician din Uruguay despre un sat fără electricitate de la malul mării unde, pe timpul nopții, singura sursă de lumină este farul care emite unde luminoase o dată la 12 secunde.

Biletele la concert pot fi achiziționate prin Entertix.ro și MyTicket.ro, prețul unui bilet fiind de 20 de lei.

Evenimentul este parte din proiectul „4 Anotimpuri” inițiat de UCIMR și, totodată, este un spectacol invitat în cadrul Festivalului ICon Arts Transylvania.

Sibiul, orașul tuturor anotimpurilor, găzduiește, pentru cel de-al patrulea an consecutiv, seria de concerte „Anotimpuri” organizată de UCIMR - Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Patru concerte-eveniment menite să surprindă muzical publicul sibian vor avea loc și în 2019, culminând cu evenimentul mult așteptat din 31 decembrie: „Concertul de Anul Nou de la Sibiu”, ajuns în 2019 la cea de-a 11-a ediție, încă o tradiție care aliniază Sibiul cu celelalte capitale culturale ale Europei.

Concertul „12 Secunde de Lumină” este corespondentul anotimpului VARA din acest proiect, fiind cel de-al doilea eveniment din această stagiune tematică.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?