Recital Camerata Regală

Imagini

Informații

Data: 5 Septembrie 2021 Duminică

Descriere

Camerata Regala va susține un recital extraordinar la Festivalul Enescu la Sibiu, alături de violoniștii Shlomo Mintz si Simina Croitoru, în 5 Septembrie 2021.
Ansamblul este o prezență tot mai des întâlnită pe scenele româneşti și internaționale și ne va surprinde cu un program artistic cu greutate, de Vivaldi și Piazzolla, la care se alătură și Shlomo Mintz, considerat de colegi, public și critici ca fiind unul dintre cei mai importanți violoniști ai timpului nostru, apreciat pentru muzica sa impecabilă, versatilitatea stilistică și tehnica superioară.
5 Septembrie 2021, ora 19:00
Sala Thalia, Sibiu
BILETE DISPONIBILE PE:
IaBilet.ro: https://bit.ly/3x6NnXp
Rețeaua de magazine fizice partenere: www.iabilet.ro/retea
______
✦ PROGRAM
Constantin Grigore - dirijor
Piazzolla - Anotimpurile la Buenos Aires
// Shlomo Mintz - vioară
Vivaldi - Anotimpurile
// Simina Croitoru - vioară
✦ BIOGRAFIE
Camerata Regala a dobândit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României și a fost decorată de către Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate. A fost invitată să cânte în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu la ediţiile din 2011 şi 2013, ultima apariţie fiind alături de Pittsburg Symphony Orchestra, în cadrul unui proiect de anvergură intitulat Side by Side.
Momentul Cameratei Regale, bazat pe muzică de Vivaldi și Piazzolla, va fi dirijat de Constantin Grigore și acompaniat la vioară de Simina Croitoru și Shlomo Mintz.
În galeria tinerilor violoniști, Simina Croitoru deține un loc important, binemeritat și unanim apreciat. A început studiile la instrument de la vârsta de cinci ani, împreună cu mama ei, profesorul universitar Ioana Croitoru, și a continuat să lucreze cu Gabriel Croitoru, urmând cursul acestuia în cadrul programelor de licență și masterat la Universitatea Națională de Muzică din București.
În 2020 a obținut o diplomă de doctorat în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. De-a lungul anilor, a câștigat numeroase premii la concursuri naționale și internaționale și a concertat în numeroase spectacole alături de toate orchestrele filarmonice din țară și a colaborat ca solistă cu multe orchestre simfonice din străinătate (Austria, Germania, Finlanda, Mexic, China etc.), precum și în numeroase recitaluri în locuri din România și din străinătate.
Spectacolele ei artistice cuceresc publicul prin bogăția expresivă, prin strălucirea, siguranța de sine și pasiunea lor. În paralel cu munca ei solo, din 2016 are și activitate didactică. A colaborat cu nume importante din muzică, precum Valentin Gheorghiu, Mihai Ungureanu, Horia Mihail, Cvartetul Transilvaniei, Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru și Marin Cazacu.
Shlomo Mintz este considerat de colegi, public și critici ca fiind unul dintre cei mai importanți violoniști ai timpului nostru, apreciat pentru muzica sa impecabilă, versatilitatea stilistică și tehnica superioară. Este de mult timp aclamat ca un artist invitat respectat, alături de marile orchestre și dirijori de pe scena internațională, și continuă să încânte publicul cu felul în care cântă.
A primit de-a lungul timpului numeroase premii internaționale de prestigiu, inclusiv Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, Diapason D’Or, Grand Prix du Disque, Gramophone Award, Edison Award și Cremona Music Award, iar în 2006 i s-a acordat o diplomă onorifică de la Universitatea Ben-Gurion din Beersheba (Israel).
Născut la Moscova, a emigrat în Israel când avea 2 ani, unde a studiat cu Ilona Feher, care l-a prezentat pe Mintz lui Isaac Stern, acesta devenind ulterior mentorul său. De asemenea, a fost student al lui Dorothy DeLay la New York.
Pe scenă de la o vârstă fragedă, a colaborat de-a lungul carierei sale cu artiști celebri precum Isaac Stern, Mstislav Rostropovich, Zukerman, Itzhak Perlman, Zubin Mehta, Claudio Abbado, Carlo Maria Giulini, Riccardo Muti, Yuri Temirkanov, Ida Haendel și Ivry Gitlis, printre mulți alții, și a cântat cu cele mai bune orchestre din lume precum Orchestrele Filarmonice din Berlin, Viena, Amsterdam (Concertgebouw), Chicago, Los Angeles, Philadelphia și New York.
În prezent, este mentor și președinte al juriului pentru Concursului Internațional de Vioară din Buenos Aires, Argentina, președinte al juriului și Director Artistic al Festivalului Tucuman (Argentina) și al Concursului Național de Vioară, precum și președintele Concursului de vioară Ilona Fehér din Budapesta, Ungaria.
______
Festivalul Enescu la Sibiu este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.
Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și AFCN.
Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Artexim.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?