Seară de jazz

Imagini

Informații

Data: 25 Iunie 2021, 19:30 Vineri

Descriere

Vineri, 25 iunie de la ora 19:30 va avea loc, în atmosfera intimă a curții interioare a mănăstirii franciscane din Mediaș, primul concert din stagiunea Quadrato Music Nights.

Concertul „Days of wine and roses” este și primul concert în Mediaș al artiștilor mureșeni Ana Maria Galea, voce și Daniel Csikos, pian, cunoscuți ca duo sub numele de “New Landscapes”. Proiectul celor doi muzicieni cu vastă experiență concertistică aduce în atenția publicului teme standard de jazz, compoziții proprii, dar și improvizație liberă. Singurătatea în doi, lipsa contactului cu scena, imposibilitatea de a colabora cu alți artiști, stările profunde de angoasă, răspunsul la întrebarea „cum voi supraviețui acestei provocări?” sunt câteva dintre temele abordate în concertul „Days of wine and roses’’.

Evenimentul include în pauza concertului o degustare de vinuri de la Villa Vinea, în prezența unui oenolog. Biletele se achizitionează online, pe https://bit.ly/3cLvk1J și costă 45 lei/adult și 15 lei/elev, student, iar în ziua concertului vor fi disponibile la intrare cu 55 lei/adult și 20 lei/elev, student.

Seria de evenimente Quadrato Music Nights este sprijinită de: Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția de Cultură, Muzeul Municipiului Mediaș, Biserica Romano - Catolică și Villa Vinea. Ana Maria Galea a absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte atât la festivaluri şi evenimente de notorietate, cât şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate. A fost, alături de Ciprian Parghel și Daniel Csikos reprezentanta româniei la Festivalul Muzicii Eurpoene din Alger, Algeria. Artista a avut prilejul să cânte alături de Mat Maneri (muzician nominalizat la Grammy) şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene” organizat de Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, alături de bateristul American John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER, proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză combinând într-un mod inedit arta dramatică şi muzica.

Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria este profesor la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș și susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte. Artista este şi iniţiatoarea proiectelor „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio România Târgu Mureș”, „Muzică și Arte” sau „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” de la Târgu Mureș pentru care a fost şi project manager la prima ediţie.

Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, secţia pian, clasa profesor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diferite festivaluri, printre care „Festivalul Internațional Studențesc de Jazz de la Târgu Mureș”, „Combinatul de Film”, „Blues pentru Timișoara”, „Festivalul Promenadelor”, „Strada de Carte” şi Festivalul „Leonard” ediţia a XII-a de la Galaţi. Este autor de muzică pentru teatru și muzică pentru copii. Din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică și de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Târgu Mureș.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?