Sibiu Jazz Festival 2015

Imagini

Video

Informații

Data: 22 - 25 Octombrie 2015

Descriere

Sibiu Jazz Festival este considerat unic in Romania, avand in vedere longevitatea, consecventa si numarul impresionant de celebritati ale genului, care l-au onorat cu prezenta.

Este cel mai vechi festival de acest gen din Romania si unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat „Capitala Jazzului” din Romania. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mandri cu o istorie de trei decenii, cand insasi existenta acestei muzici abia depaseste un secol.

Puţine festivaluri de jazz din lume se pot mândri, precum cel de la Sibiu, cu o existenţă mai lungă de patru decenii. Pentru o artă abia trecută de un secol, asta reprezintă în sine o apreciabilă performanţă. Perpetuarea nobilului eveniment cultural sibian a fost posibilă, în ultimii vreo 15 ani, graţie implicării – cum altfel decât body and soul? – a echipei Fundației Sibiu Jazz Festival, condusă de Simona Adina Maxim - Director Executiv și îndrumată de “veteranul” H.J. Konstantin Schmidt – Director Artistic.

La cei 45 de ani, împliniți anul acesta, Săptămâna Jazzistică de la Sibiu își afirmă statutul de cel mai solid brand românesc printre festivalurile de gen. O asemenea longevitate e dificil de întâlnit pe Glob şi reprezintă o optimă carte de vizită pentru Sibiu şi – prin extensie – pentru Transilvania, România, Europa Centrală şi Uniunea Europeană.

45 years of JAZZ!
Great music, lots of joy and colours of love.

BILETE la FESTIVAL vezi AICI

Atentie:
Toate concertele incep la ora 19:00.

PROGRAM:
Joi, 22 Octombrie

  • Vein Trio (CH) (La Teatrul Gong)

    Un proiect in cautare de varietate, deschis oricaror tipuri de noi influente, ce contine ritmuri realiste, dar si poezie, umor si structuri complexe. Trimiterea la traditie este un element important al filozofiei muzicale a trupei VEIN. Acestia sunt condusi de curiozitatea lor fara limite si dorinta de a experimenta.

    În muzica lor, tradiţia jzzului e dezvoltată mai departe, extinsă de o varietate de influenţe şi transportată către viitor. Compozițiile permit fiecărui instrument să hoinărească liber, bateria dezvoltă un groove neconvenţional, dar dinamic, creând valenţe noi, basul comunică cu sine la nivele diferite, iar pianul creează peisaje impresioniste.

    - Michael Arbenz – pian
    - Thomas Lahns – bass
    - Florian Arbenz – tobe

  • Niccolo Faraci Quartet (IT) (La Teatrul Gong)

    Cvartetul reînnoit prezintă nume binecunoscute ai muzicii italiene, de la Achille Succi, care a participat la festivaluri din SUA până în Japonia şi care colaborează cu Siena Jazz Academy, până la un puternic parteneriat cu cântăreţi talentaţi precum Lorenzo Paesani (finalist la Martial Solal Prize) şi Gianluca Brugnano (Montreal Jazz, turnee în SUA).

    - Niccolò Faraci – bass acustic și electric
    - Achille Succi – saxofon, clarinet
    - Lorenzo Paesani – pian
    - Gianluca Brugnano – percutie


Vineri, 23 Octombrie

  • Dorantes "Interaccion" – Flamenco Jazz (ES) (La Sala Thalia)

    Unul dintre pianiştii de flamenco ce inspiră cel mai mult în vremurile noastre, Dorantes fuzionează rădăcinile sale tradiţionale cu o abordare avangardistă pentru a-şi creea muzica model. Ca un artist laureat cu multe premii, este aclamat drept unul dintre cei mai interesanţi şi captivanţi pianişti şi compozitori de flamenco din lume.

    Riguros în ceea ce priveşte tehnica, inovator în compoziţie şi perfect în execuţie, abordarea lui Dorantes l-a făcut să ajungă un nume important în lumea pianului de flamenco, deschizând o cale nouă în istoria pianului; o voce hrănită de flamenco-ul spaniol şi totuşi personală.

    - Dorantes – pian
    - Leonor Leal Chamorro – dans flamenco
    - Javi Ruibal – percuție

  • Edi Jak Neumann Quartet - "In Memoriam Ornette Coleman" (USA, RO, UK, SE) (La Sala Thalia)

    În formarea acestui grup există o comemorare, cea a marelui inovator plecat dintre noi în luna iunie, marele Ornette Coleman. Alegerea percuției nu a fost dificilă: după ce a contribuit unora dintre cele mai valoroase înregistrări de jazz românesc, Peter Perfido se reîntoarce în Sibiu după 12 ani de activitate pe mai multe continente. Mats Gustafsson a realizat partea de contrabas a unora din cele mai importante concerte Jak DC, incluzând “Omul și Albina Sa” de la Conservatorul din București în 2012. Nu în ultimul rând, londonezul Quentin Collins își adaugă extraordinara măiestrie a trompetei, dublată de experiența nu foarte îndepărtată a vestului Transilvaniei. Nu pierdeți acest continuum harmolodic în spațiu timp, un eseu asupra individualității, individuației și a dialogului pentru un spirit comun.

    - Edi Jak Neumann - saxofon
    - Quentin Collins - trompetă
    - Mats Gustaffson - contrabas
    - Peter Perfido - tobe


Sambata, 24 Octombrie

  • Amos Hoffman Quartet – "Brown Sugar" (IL) (La Sala Thalia)

    Amos Hoffman este un chitarist de jazz israelian, care cântă şi la mandolină, cunoscut în întreaga lume ca un pionier în îmbinarea ritmurilor şi temelor melodice din Orientul Mijlociu cu jazzul modern. A studiat chitara în particular, după care a studiat la prestigioasa Rubin Academy of Music din Ierusalim. Căutarea de experienţe muzicale noi l-a adus la Amsterdam, apoi la New York, unde a cântat jazz atât cu muzicieni consacraţi cât şi cu tinere talente precum Jason Lindler, Omer Avital, Avishai Cohen, Sam Newsome, Claudia Acuna. A început de asemenea să studieze într-o manieră formală muzica Orientului Mijlociu alături de libanezul Bassam Saba, care cântă la mandolină şi fluier.

    Jazzul de inspiraţie evreiască/orientală al lui Amos Hoffman este o călătorie într-o caravană a condimentelor a cărei destinaţie finală este un club de jazz underground la primele ore ale dimineţii. Combinând influenţe melodice şi ritmice orientale cu un simţ eminamente american pentru groove, Hoffman este un pionier al genului.

    - Amos Hoffman – chitară
    - Ilan Salem – flaut
    - Aviv Cohen – tobe
    - Gilad Abro – bass

  • Soneros De Verdad (CU) (La Sala Thalia)

    Autentici, plini de suflet şi ritm: Soneros de Verdad îşi duc publicul într-o călătorie prin diversitatea muzicală a Cubei. Spun despre ei că sunt a doua generaţie de Buena Vista Social Club – şi asta pe bună dreptate, căci muzica lor este un amestec încântător de son, danzón şi jazz. Legendarul Pio Leyva a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei care cuprinde şapte muzicieni virtuoşi din insula lui Fidel Castro.

    - Luis Frank Arias – voce
    - Lázaro Dilout – trompetă, voce
    - Nicolás Sirgado – bass, voce
    - Sergio Veranes – chitară, voce
    - Querol Aldana – chitară, voce
    - Vivo Barrera – percuție
    - Fabián Sirgado – congas, voce


Duminica, 25 Octombrie

  • Sebastian Spanache Trio (RO) (La Sala Thalia)

    - Sebastian Spanache – pian
    - Csaba Sánta – bass electric, contrabass
    - Radu Pieloiu – tobe

  • Island Jazz (Madagascar, Mauritius, Mozambique) (La Sala Thalia)

    Island Jazz prezintă sunetele magice ce vin din insulele din Oceanul Indian; este o întâlnire muzicală orbitoare între diva malgaşă Monika Njava şi Linley Marthe, basist virtuos de renume international din Mauritius.

    Monika Njava, a atins inimile ascultătorilor de pe patru continente cu vocea sa extraordinară şi prezenţa ei scenică puternică. Înrădăcinat în tradiţiile bogate ale musical-ului din sudul Madagascarului, grupul aduce jazzul către o lume nouă, încântătoare, ce îmbină ritmuri irezistibile de tsapiky şi jihe cu armonia sofisticată şi structura jazzului contemporan. Rezultatul este magic şi seducător: un spectacol electrizant de către cei patru virtuoşi în arta improvizaţiei, cu toţii legaţi de o cultură insulară comună.

    - Monika Njava – voce
    - Linley Marthe – bass
    - Joël Rabesolo – chitară
    - Deodato Siquir – tobe

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?