Sibiu Opera Festival

Informații

Data: 30 Septembrie 2015, 19:00 Miercuri
Telefon Informații: 0269 210 264
Evenimentele trecute
  • 28 Septembrie 2015, 19:00 Luni
  • 27 Septembrie 2015, 19:00 Duminică
  • 25 Septembrie 2015, 19:00 Vineri

Descriere

Sibiu Opera Festival

PROGRAM:

20 septembrie

Sala Thalia, ora 19.00

„Israel în Egipt” de Georg Friedrich Haendel Oratoriu

Chor Cantori Contenti Zug (Elveţia) şi Matthäuskantorei Luzern (Elveţia)
Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca
Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Stephen Smith (Elveţia)

Ca şi la ediţiile precedente, deschiderea festivalului va fi marcată festiv printr-un concert vocal-simfonic, cu o lucrare amplă aparţinând Barocului muzical. Una din cele mai inspirate pagini haendeliene, oratoriul „Israel în Egipt” reprezintă o provocare, în special prin părțile sale unice de virtuozitate corală, în care corul dublu joacă un rol special. O muzică vizionară, care are în centrul său legenda biblică, surprinde şi astăzi prin culoare și inventivitate.

Realizat în parteneriat artistic româno-elveţian, evenimentul are ca invitate două formaţii corale profund implicate în repertoriul spiritual al Renaşterii şi Barocului: Corul „Cantori Contenti” Zug şi Corul Bisericii „Sf. Matei” din Lucerna (Matthäuskantorei Luzern). Conducerea muzicală aparţine dirijorului elveţian de origine americană, Stephen Smith, profund interesat de muzica veche, cu o viziune originală în interpretarea unor lucrări vocal-simfonice de proporţii (oratorii, cantate, misse).

Bilete - 16 lei


21 septembrie

Biserica evanghelică „Sf. Ioan”, ora 19.00

Liedul în spaţiul european
Recital de lieduri

  • Alexandra Paulmichl (Germania) – mezzosoprană
  • Gonzalo Simonetti (Chile) – bariton
  • Mihaela Tomi (Germania) – pian

Intrare liberă

În urma unei îndelungate experiențe formative și de perfecționare, trei muzicieni profesionişti s-au reunit într-un grup artistic în cadrul Facultății de Muzică din Mannheim (Germania). Intenţia lor, exprimată de pianista grupului, Mihaela Tomi, este aceea de a oferi o panoramă europeană a liedului, la un înalt nivel artistic şi printr-un amplu repertoriu – german, francez, spaniol – în care momentele dificile din punct de vedere artistic se unesc cu momente mai lejere, toate reunite sub acelaşi fir conducător: liedul, în creaţia muzicală europenă post-romantică şi modernă.


24 septembrie

Sala Thalia, ora 19.00

Recital extraordinar al mezzosopranei Viorica Cortez
Lansare de carte: „Cortez” de Marius Constantinescu (ediţia a II-a revizuită şi adăugită)

Participă

  • Vasilica Stoiciu-Frunză – pian
  • Marius Constantinescu – critic şi realizator muzical

Preţ bilet: 20 lei

Mezzosoprana de anvergură internaţională, senior al artei lirice, Viorica Cortez, revine magistral în ţara de origine, într-o suită de manifestări care a debutat încă de la începutul verii. După ce a fost distinsă cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Arte Iaşi şi după ce a primit însemnele de cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, Viorica Cortez răspunde invitaţiei de a susţine un recital extraordinar la Sibiu Opera Festival, în compania pianistei Vasilica Stoiciu-Frunză.
În volumul „Cortez“, povestea vieţii celebrei Viorica Cortez este mărturisită în cadrul dialogurilor pe care mezzosoprana le-a purtat cu realizatorul TVR de emisiuni muzicale, Marius Constantinescu.


25 septembrie

Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00

„Fetiţa cu chibrituri” Spectacol de balet
Opera Comică pentru Copii Bucureşti

Preţ bilet: 16 lei

Spectacol de dată recentă al Operei Comice pentru Copii Bucureşti (cu premiera bucureşteană în iunie 2015), „Fetiţa cu chibrituri” constituie o reinterpretare originală a basmului lui Hans Christian Andersen, în care se îmbină armonios dansul cu muzica.

„Basmele constituie primul contact al celor mici cu lumea imaginaţiei, iar Andersen ne-a dăruit o serie de învăţăminte, prin scrierile sale. Lecţia pe care o primim de la «Fetiţa cu chibrituri» este aceea că bucuria poate sălăşlui în cele mai umile locuri şi e în puterea noastră să o întreţinem, chiar şi atunci când se manifestă sub forma unei flăcări plăpânde” (Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii).


27 septembrie

 

Sala Thalia, ora 19.00

„Vocile Operei” Concertul de gală al laureaţilor Concursului Internaţional de Canto „Vox Artis”
Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu

Dirijor: Orazio Baronello – Italia

Preţ bilet: 16 lei

Concertul intitulat „Vocile operei” marchează, tradiţional, încheierea Concursului „Vox Artis” printr-o gală a laureaţilor. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul italian Orazio Baronello, va acompania evoluţia celor mai buni tineri artişti lirici participanţi la competiţie. Scena Sălii Thalia devine, astfel, o semnificativă tribună de lansare şi recompensare a tinerilor interpreţi aflaţi la început de carieră.


28 septembrie

Sala Thalia, ora 19.00

„Carmina Burana” de Carl Orff

Cantată scenică

Soliști:

  • Irina Ionescu – soprană,
  • Liviu Iftene – tenor,
  • Adrian Mărcan – bariton

Corul și orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” Cluj-Napoca
Dirijor: Gabriel Bebeșelea

Preţ bilet: 16 lei

Fascinanta capodoperă care l-a făcut celebru pe Carl Orff se reia, acum, la Sibiu, într-o distribuție promițătoare, cu un trio solistic despre care se vorbește din ce în ce mai mult în lumea artei lirice din România și de peste hotare.

Carmina Burana a fost compusă de Carl Orff între 1935-1936, pe baza unor texte și melodii medievale din sec. XII-XIII. În cadrul a trei părți (cu peste 20 de numere), subiectele textelor (în latină, germană și franceză) se referă într-un mod naiv la natură, dans, viață și dragoste. Muzical, compozitorul folosește ritmuri pulsatorii, o melodică simplă, armonii noi, o orchestrație modernă. De la prima audiție (8 iunie 1937, Frankfurt am Main) și până în prezent, Carmina Burana se bucură de o celebritate fără precedent și pare a nu-și pierde nicicând din valoarea expresivă.


30 septembrie

Sala festivă a Bibliotecii Astra, corp A, ora 19.00

„Irreparabile tempus”Lieduri de Roxana Pepelea şi Leonard Dumitriu pe versuri de Vasile Burlui
Interpretează

  • Claudia Codreanu – mezzosoprană
  • Vasilica Stoiciu-Frunză – pian
  • Mircea Dascaliuc – actor

Intrarea liberă

Doi compozitori congeneri, Roxana Pepelea şi Leonard Dumitriu, care „vin dintr-un timp al modernismului moderat al anilor 80” (Laura Vasiliu) realizează acest proiect inedit, în dorinţa de a tălmăci muzical aceleaşi versuri semnate de poetul ieşean Vasile Burlui. O seară de muzică şi poezie, la „răstălmăcirea” căreia se vor „întrece” mezzosoprana Claudia Codreanu, pianista Vasilica Stoiciu-Frunză şi actorul Mircea Dascaliuc.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?