ARTmania Festival 2013

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Video

Informații

Data: 5 - 11 August 2013
Locul:Sibiu, Piaţa MareSibiu, Piaţa Mică

Descriere

ARTmania a devenit un brand consacrat la nivel international datorita specificitatii programului concertelor si localizarii acestuia intr-una dintre cele mai frumoase cetati medievale din Europa de Est: Sibiu.

Festivalul ARTmania va avea loc in perioada 5 – 11 august 2013 si va oferi un program cultural variat ce include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Toate aceste manifestari culturale se vor desfasura in zonele special dedicate ARTmania: Piata Mare si Piata Mica. Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 9 si 10 august.

Festivalul anual de la Sibiu s-a consacrat pe parcursul celor sapte ani de la infiintare, promovand artisti din aria metalului gothic si a altor genuri din scena de metal, extinzandu-se catre zona heavy metal, punk si chiar rock alternativ.

Muzica reprezinta laitmotivul festivalului, fiind insa urmata indeaproape de artele vizuale, in special de fotografie si de pictura. Artistii promovati sustin conceptul general ARTmania, prin fotografie de concert sau pictura in tema festivalului.

Line up:

  • Deine Lakaien - nume reprezentativ al avantgardei muzicii electronice. Dupa o calatorie de mai bine de douazeci de ani, Deine Lakaien inca exlporeaza complexitatea sunetelor si a liricii, dovedindu-se cea mai de succes aparitie de pe scena curentului darkwave. Dupa multi ani de creatie artistica si performance-uri extraordinare prin intreaga lume, Deine Lakaien isi fac aparitia pe scena si mai puternici, cantand despre subiecte politice controversate, despre imigratie, despre unitatea la nivel european, razboi, lipsa de putere a oamenilor de rand si responsabilitatea fata de viitor, dar nu dau uitarii nici tema tuturor temelor: iubirea.

  • Within Temptation - una dintre cele mai faimoase trupe rock din lume. Celebrii pentru show-urile lor extravagante, un amestec sublim de eleganta cu o interpretare melodramatica si puternice compozitii "metal", artistii olandezi vor urca pe scena din Sibiu, vineri 9 august. Fondata in 1996 de chitaristul Robert Westerholt si fermecatoarea soprana Sharon den Adel, Within Temptation s-a facut imediat remarcata ca fiind una dintre cele mai carismatice trupe de „symphonic gothic metal” din istoria muzicii ultimei decade.

  • Haggard & Xandria - Haggard una dintre cele mai indragite trupe ale muzicii "symphonic metal", ansamblul care a transformat perceptia generala despre muzica metal prin compozitiile lor cu tenta clasica, renascentista si medievala va fi adaugat pe afisul festivalului impreuna cu Xandria, trupa germana care reuseste sa imbine cu mare succes rock-ul modern si tonalitatile muzicii mistice. Spre deosebire de primii sai zece ani, cand Xandria avea un stil ce se apropia mai mult de stilul gothic metal cu influente electro, "Neverworld’s End" aduce o schimbare majora in sound-ul trupei, ajungand la un nivel mai inalt de complexitate in zona muzicii "symphonic metal".

  • Orphaned Land - prima trupa metal cu influente specifice Orientului Mijlociu prezenta la festival si Amaranthe, noua senzatie suedeza a metal-ului melodic, in premiera nationala. Orphaned Land este considerata una dintre cele mai influente trupe ale Orientului Mijlociu. Cu peste 20 de ani de activitate si un stil muzical eclectic, care imbina elementele de metal progresiv cu pasajele traditionale, trupa propune ”o calatorie muzicala a sperantei pe taramul razboiului, creand Raiul pe pamant”, asa cum a spus vocalul Kobi Farhi.

  • Amaranthe - stilul muzical specific trupei Amaranthe combina metalul melodic cu refrenuri captivante si performance-ul fascinant al solistei Elize Ryd, facandu-se remarcata atat pentru show-uri spectaculoase, cat si prin materialele sale de studio. Primul lor demo, ”Leave Everything Behind”, a fost lansat in 2009. Cu o componenta suedeza si daneza, Amaranthe cucereste cu rapiditate Europa de nord. In 2011, dupa lansarea albumului omonim de debut, trupa a pornit intr-un turneu european alaturi de Kamelot, bucurandu-se de succes la nivel mondial, fiind invitata sa concerteze de cateva ori si in Japonia.

 

Atenţie: Puteţi procura bilete, abonamente la ARTmania 2013 aici

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?