ARTmania Festival 2022

Imagini

Informații

Data: 22 - 24 Iulie 2022
Locul:Sibiu, Piaţa Mare

Descriere

Noi nume se alatura line-up-ului ARTmania Festival 2022, toate fiind deja binecunoscute pe scena metal romaneasca. Bucovina, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz, Lucifer - A Rock Opera, Taine si White Walls vor canta alaturi de trupele internationae in cadrul marii sarbatori care va avea loc in perioada 22 - 24 iulie, la Sibiu.
Desi 2020 a fost un an greu, festivalurile europene isi revin incet, sperand la o intoarcere la normal bazata pe rezultatele inovative ale stiintei. Inca aflat pe un teritoriu nou, comunitatea rock si metal internationala se pregateste pentru o sarbatoare a muzicii si artei si in Romania, inauntrul zidurilor cetatii medievale a Sibiului, in inima Transilvaniei.
Bucovina, o prezenta bine-cunoscuta pe scena romaneasca, a debutat ca trio in 2000, cu un sound vinking-black. Mai tarziu, expresia sa muzicala s-a dezvoltat intr-o combinatie rafinata de elemente folk mixata cu tematici black si heavy metal. De-a lungul carierei, trupa a lansat o serie de albume iconice, de la materialul de debut, "Ceasul Aducerii-Aminte", un produs muzical influent in scena metal romaneasca si deja o piesa de colectie in jurul lumii, pana la Duh (votat printre cele 5 influente albume metal din Romania post-comunista) si Septentrion in 2018. Lansarea din 2018 a fost urmata si de un turneu european care a inclus si primul show in Marea Britanie a trupei, care a demonstrat ca "The Underworld Camden" era prea mic pentru numarul mare de oameni veniti sa ii asculte.

Dirty Shirt este o trupa romaneasca de crossover folk-metal, care s-a clasat pe locul al doilea in finala Wacken Metal Battle 2014 si a castigat si multe alte premii. Stilul unic al trupei deriva din mixul sunetului heavy al rock-ului/metalului modeern cu ambianta festiva a muzicii traditionale est-europene, eclectismul world music (ritmuri country, reggae si tribale), sound-ul electro al muzicii industriale, energia hard-core si funk-ul groove. Deloc surprinzator, mixul original propus de Dirty Shirt a primit aprecieri in intreaga lume - in reviste recunoste precum Metal Hammer (DE, HU), Rock Hard (DE, FR, SLK), Metalsucks (SUA), Hard Rock Mag (FR) sau Terrorizer (Marea Britanie), alaturi de o prezenta consistenta la nivel international (turnee si media).

Implant pentru Refuz este una dintre cele mai longegive trupe romanesti si o reprezentata puternica a scenei muzicala alternative, suprinzandu-si constant fanii cu stilul proaspat si continua evolutie a soundului in ultimii 25 de ani. Munca lor creativa, atat sensibila cat si plina de forta, descrie progresul sectorului alternative muzical local in 9 albume de la “Implant pentru refuz” (1996), “Monolith” (2007), pana la “Cartography” (2015) si “SubRadar” (2009).

Bazat pe poemul Luceafarul scris de Mihai Eminescu si tradus in engleza de Dimitrie Cuclin - Lucifer - A Rock Opera este compusa si produsa de Adrian Tabacaru, un cunoscut membru al comunitatii rock-metal romanesti. Albumul include muzicieni si actori din Romania si Marea Britanie care au adus la viata poemul eminescian intr-o interpretare univa si vibranta, care subliniaza maiestuos tema generala a acestei poezii - dragostea.

Povestea progressive metal a White Walls a inceput la malurile romanesti ale Marii Negre si este asociata cu genuri muzicale precum progressive metal, metalcore si melodic metal. Dupa debutul de succes "Mad Man Circus" (2010), primit foarte bine atat de public cat si de critici, trupa a cantat nu mai putin de 15 concerte in 6 tari, fiind prima trupa romaneasca invitata la festivalul ProgPower Europe in 2011 si, in acelasi an, cantand in deschiderea concertului Pain of Salvation de la noi. White Walls imbina, de multe ori, elemente de lumina si intuneric cu riff-uri neobosite, sonoritati melancolice si un mix balansat intre agitatie si infranare. Influentati de mai multe subgenuri muzicale, sound-ul lor a fost comparat cu al unor trupe ca The Ocean, Opeth, Tool sau Karnivool.

Noile trupe confirmate vor urca pe scena ARTmania Festival alaturi de trupele internationale deja anuntate (in ordine alfabetica): Amon Amarth, Clutch, Cult of Luna, My Dying Bride, Port Noir, Testament si The Vintage Caravan.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, internațional prin www.kooltix.com si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Cumpara Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?