Carnavalul Filarmonicii Sibiu

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 13 - 15 Februarie 2020

Descriere

Prima ediție a Carnavalului Filarmonicii propune timp de trei zile, în perioada 13 – 15 februarie, mai multe evenimente culturale care se vor desfășura la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Tradiția carnavalului datează din timpul romanilor și grecilor, cei care obișnuiau să sărbătorească, la începutul de an, renașterea vieții, primăvara. Ideea Carnavalului a pornit de la obiceiul marcării începutului postului Paștelui (Lăsata Secului) prin petreceri populare însoțite de deghizări, care alegorice, focuri de artificii și evenimente culturale.

Evenimentul va debuta joi, 13 februarie, ora 19:00 cu Suita din „Spărgătorul de nuci” într-un aranjament inedit – pentru două piane – semnat de Nicolas Economou și „Uvertura pe teme evreiești op. 34 pentru pian, clarinet și cvartet de coarde” de Serghei Prokofiev. Soliste vor fi pianistele Mirabela Dina și Monica Florescu.

Cei mici sunt așteptați vineri, 14 februarie, ora 10.00 la un „Concert pentru copii și părinți”. Programul, special ales pentru acest eveniment, va include povestea muzicală „Petrică și lupul” precum și alte compoziții pe care, cu siguranță, micii spectatori le vor recunoaște și trăi la intensitatea maximă specifică vârstei.

Pentru că nu am uitat că în ziua de 14 februarie se sărbătorește dragostea, de la ora 19.00 am programat un „Concert de Carnaval” la care Filarmonica deschide ușile pentru îndrăgostiții de toate vârstele.

+++ Vă invităm și pe dumneavoastră, publicul, să colorați evenimentul nostru cu costume de carnaval. Cele mai inspirate și atrăgătoare dintre acestea vor fi premiate.

Carnavalul se va încheia spectaculos, pe 15 februarie, cu un concert de jazz în „Chimnița” Filarmonicii, alături de Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, și Gáspár Csaba – vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Artiștii revalorifică sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american și căruia i-a acordat elemente de originalitate, dând naștere stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz.

Concertul „Luiza Zan & Jazzpar Trio” este programat la ora 19.00, iar accesul se va face direct din Parcarea Sălii Thalia.

Biletele pentru evenimentele din cadrul carnavalului pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), de luni până vineri între orele 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00 și online pe www.iabilet.ro.

Prețul unui bilet este de 20, 30 sau 40 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?