Experiență locală în Săliște

Imagini

Informații

Data: 26 Iunie 2022, 00:09 Duminică
Telefon Informații: 0722-177001
Locul: METRO Romania
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:Experiență locală în Săliște
Începutul evenimentului:26 Iunie 2022, 00:09

Descriere

Dragi drumeți, vă propunem o experiență locală în Săliște, cu drumeție pe traseul tematic Poiana Soarelui. Cultura Lemnului și degustare de bere artizanală.
Vom porni din centrul orașului Săliște, unde vom parca mașinile, și vom urca spre Poiana Soarelui pe un traseu care iese din localitate pe lângă Biserica din Grui. Pe măsură ce câștigăm altitudine ni se deschid priveliști din ce în ce mai frumoase.
Odată ajunși în Poiana Soarelui vom face o pauză de masă de circa 30 min. (sandvișuri sau alte pachețele preparate de fiecare de acasă vor fi binevenite aici) și vom profita pentru a vizualiza o parte din sculpturile în lemn realizate aici, de-a lungul timpului, de artiști renumiți.
Vom continua pornind la vale către Schitul Foltea, inițial pe același drum forestier apoi pe o altă potecă superbă prin pădure. Facem o pauză de 10 minute la schit pentru a ne bucura de izvorul tămăduitor de acolo și pentru a afla câte ceva despre istoria locului, apoi vom continua coborârea către Săliște.
Odată ajunși înapoi, vom vizita Fabrica de Bere Artizanală din localitate (Bere SB), vom descoperi tainele producției de bere artizanală și vom degusta berea produsă de dl. Cosmin Șoaită. Cei care conduc vor primi pentru acasă minunata licoare și se vor bucura de ea ceva mai târziu.
Tura se adresează persoanelor cu o condiție fizică medie.

Ne întâlnim dimineață, la ora 09:00, în parcarea magazinului METRO, de pe Șoseaua Alba Iulia. De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu - Săliște. Vom parca în centru, aproximativ în jurul orei 9.25.

Distanță: 11 km
Diferență de nivel: 450 m
Dificultate traseu: mediu
Durata drumeției: aproximativ 4-4,5 ore

Ghete de drumeție impermeabile, cu talpă aderentă;
Strat termic;
Haină adaptată sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil;
Rucsac mic de tură;
Tricou de schimb;
Șapcă / pălărie, ochelari de soare;
Sticlă cu apă, minim 1 l.;
Gustări pentru prima parte a turei.

Bețe trekking.

Ghid:

Dumitru TROANCA - ghid național de turism
Contact: 0722-177001

Drumeție + Turul fabricii de bere cu degustare (două beri servite acolo + una la pachet, respectiv toate la pachet pt. șoferi): 100 lei/persoană - minim 12 participanți, maxim 20 de participanți.
Tura nu este recomandată copiilor sub 14 ani (deoarece presupune și activități la care ei nu pot participa, cum ar fi degustarea de bere). Totuși, dacă doriți să luați cu dvs. copiii, pentru cei până în 14 ani participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii). Tinerii între 14 și 18 ani vor achita doar 50 lei pentru drumeție, întrucât pot participa la vizitarea fabricii, însă NU și la degustare.

Formular de înscriere: https://embed.booktes.com/.../drumetie-saliste-poiana...

Ghid: Dumitru Troancă
Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.
După finalizarea procesului de înscriere, ghidul va crea un grup de whatsapp pe care ne vom organiza / redistribui în mașinile celor care vin cu mașina. Costurile de transport ale acestora vor fi acoperite, în comun, de către ocupanții mașinii respective (costul aproximativ va fi de 10 lei / pers)..

Experiența locală în Săliște este un eveniment fructificat în cadrul Târgului de Ecoturism.
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?