Festivalul "Johann Strauss"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 13 Mai 2020, 19:00 Miercuri

Descriere

Cea de-a XVI a ediție a Festivalului Johann Strauss debutează cu un Concert Extraordinar susținut de Filarmonica de Stat din Sibiu, sub bagheta dirijorului Cristian Lupeș, miercuri 13 Mai, începând cu ora 19:00. Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim si pe Eventim.ro

Muzica caracteristică secolului XIX din Viena Imperială a dobândit în ultimii ani creșterea prestigiului și și-a găsit locul în rândul melomanilor din România . Festivalul Johann Strauss nu va încânta doar prin valsurile sau marșurile tradiționale, ci și prin celebrarea a 250 de ani de la nașterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven, sărbătorit în 2020 în Germania și în întreagă lume.

Festivalul Johann Strauss va răspândi strălucirea și fastul Vienei peste toată România, printr-o serie de concerte regionale: Sibiu, Oradea, Timișoara, Cluj, dar și în inima Capitalei, la Ateneul Român. Sala Thalia, în care se va desfășura primul concert al ediției cu numărul XVI a Festivalului Johann Strauss este cu atât mai reprezentativă cu cât a atras mari artiști ai secolului XIX precum Franz Liszt, Johannes Brahms, Joseph Joachim și nu în ultimul rând chiar pe marele compozitor Johann Strauss.

Filarmonica de Stat Sibiu este în prezent una dintre cele mai vechi instituţii muzicale profesioniste din România. Cristian Lupeș, directorul artistic și dirijorul Bucharest Festival Orchestra este considerat cel mai nonconformist dirijor român al momentului, cu o ascensiune surprinzătoare și atipică, fascinând prin ineditul interpretărilor personale și prin concepte de spectacol neconvenționale.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?