Historia de un Amor

Imagini

Informații

Data: 30 Aprilie 2022, 19:00 Sâmbătă
Locul:Sibiu, Biblioteca "ASTRA"

Descriere

"Historia de un amor" este un recital de tango argentinian cu valenţe multiple, care transpune publicul în lumea magică a tangoului din perioada de aur a acestuia (1930-1940).
Tangoul este poezie, este suspin şi bucurie în acelaşi timp. De aceea, evenimentul propune atât piese vesele, renumitele "Milonga" - cântate şi dansate cu bucurie, cât şi tango-valsul - care te îmbie la visare.

Recitalul cuprinde toată perioada de zbucium a tangoului până la marele Astor Piazzolla, care a lăsat în urma lui o capodoperă universală. Piese precum "Oblivion", "Libertango" sau "Adios Nonino", devenite nemuritoare, sunt regăsite cântate atât în filme celebre, cât şi pe scenele filarmonicilor din întreaga lume sau pe ringurile de dans.

Pianul şi bandoneonul se completează minunat în muzica de tango, fiind una dintre puţinele formule care au o simbioză muzicală aproape perfectă. Pianul este un instrument de percuţie şi de coarde în acelaşi timp, iar bandoneonul un instrument aerofob, cu caracteristici solistice şi de acompaniament incredibil de versatile. Împreună, cele două instrumente pot ajunge la rezonanţe orchestrale veritabile.

Vă invităm alături de noi, în această minunată incursiune în lumea prea puţin cunoscută a tangoului argentinian. Daţi la o parte cortina de catifea pentru a descoperi magia muzicii, şi magia dansului numit atât de simplu, Tango!

Câteva cuvinte despre artişti

IRINA ŞI ROBERT INDREI (Cluj Napoca)
Muzicieni profesionişti, absolvenți ai Academiei de Muzică din Cluj Napoca, respectiv București, și actualmente profesori de pian și de improvizație muzicala, Robert și Irina Indrei, formează de peste 6 ani un cuplu, atât pe scenă, cât și în viaţa de zi cu zi.

Dragostea pentru muzică și pasiunea pentru tango, au făcut să ia naștere ” Two to Tango”, un duo muzical inedit în viaţa artistică a Clujului, și nu numai.

Cu un repertoriu bogat din muzica de tango argentinian, aceștia aduc în faţa publicului larg o fărâmă din frumusețea și magia Tangoului.

La Calesita-Sibiu

La Calesita Tango Sibiu a luat nastere in primavara anului 2017 si este un proiect prin care ne propunem diseminarea tangoului argentinian prin cursuri de dans si evenimente specifice organizate in Sibiu, si nu numai. Dintre toate stilurile de dans, Tangoul Argentinian este modalitatea de exprimare artistica aleasa. De ce tango? Pentru ca complexitate tangoului (dans, muzica, cultura) ofera multiple posibilitati de explorare si exprimare.

Tango Studio Sibiu

Instructori de tango ai scolii Tango Studio din Sibiu, Barbara si Dennis danseaza impreuna de 8 ani si promoveaza un tango autentic, organic, bazat pe naturalete, comfort si dialog in cuplu.

 

Cumpara Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?