Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri, ediția a III-a

Imagini

Informații

Data: 6 Iunie 2022, 09:00 Luni
Locul: Asociația de Bun Gust, str. Avram Iancu, 1, Sibiu, Romania

Descriere

Organizat în Sibiu în zilele de 6 și 7 iunie, proiectul ”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri” se adresează în primă fază elevilor din faza terminală a ciclului primar (generație tot mai receptivă la problemele de mediu).

Prin intermediul acestor elevi, cu ajutorul unei campanii de conștientizare publică, proiectul își propune să transmită mesajele referitoare la importanța colectării selective a deșeurilor la generațiile adulte (părinți și bunici), uneori mult mai receptive la mesajele propriilor copii, respectiv nepoți, decât la mesajele transmise prin metodele tradiționale.

Aproximativ 600 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 25, Colegiului Pedagogic, Liceului de Artă, Școlii Gimnaziale Nr. 10, Centrului de Educație Incluzivă Nr. 1 (toate din Sibiu) și a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, din Mediaș, vor participa la o serie de evenimente care implică proiecții de filme documentare despre importanța colectării selective și impactul acesteia asupra mediului. Reprezentanți ai ADI Eco Sibiu, ai Soma (operatorul de colectare și transport și de administrare a stațiilor de sortare de la Șura Mică și Cisnădie) vor răspunde întrebărilor elevilor pe subiectul colectării selective, alături de super-eroii PETrică, Mărie-hârtie, BIOrel, Miticlă și Tanti Rezi.

Cu ajutorul ochelarilor din categoria VR (virtual-reality), elevii vor putea viziona imagini 360 de grade din stațiile de sortare și compost ale Sibiului, precum și de la depozitul de deșeuri de la Cristian, pentru a vedea cu ochii lor efectul (ne)colectării selective a deșeurilor.

Asociația de Bun Gust

0724605815 | 0770962946

Strada Avram Iancu 1, Sibiu, Romania

https://www.facebook.com/festivaldebungust/

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?