Sukhishvili: Dansuri Periculoase Ale Bărbaților Georgieni

Imagini

Informații

Data: 15 Iunie 2022, 20:00 Miercuri
Evenimentele trecute
  • 5 Aprilie 2022, 20:00 Marți

Descriere

Sar scântei pe scenă din săbiile și cuțitele bărbaților Sukhishvili! Aici totul este pe bune: pasiune arzătoare, viteză incredibilă, precizie și putere.

Dansatorii georgieni uimesc cu coreografia sa, cu rotirile în aer și la sol, cu săriturile amețitoare care abundă scena cu energie. Bărbații dansează cu o precizie uimitoare, iar femeile se mișcă grațios precum îngerii.
Ei dansează în șosete fără ajutorul pantofilor „de blocaj”. Unicii bărbați în lume care dansează în șosete. În cele mai vechi timpuri se consideră inadmisibil să stai în genunchi în fața unei domnișoare. În schimb să stai pe degete se consideră a fi un mod special de a reda admirația.

Cartea de vizită a ansamblului este „Dansul pe degete”, care reprezintă o mișcare coregrafică renumită și necesită cea mai înaltă calificare și iscusință a dansatorului.

The Washington Post (SUA)

„Încercați să faceți un salt în grup în aer, apoi să reveniți drepți la podea în genunchi și să vă ridicați ca să repetați asta iar și iar! Realizați o rotire pe degete în cizme moi cu o asemenea viteză, încât nimeni să nu reușească să vă observe fața, și în același timp rotiți-vă în genunchi pe perimetrul scenei! Fermecați astfel doamnele minunate care vă urmăresc liniștit și frivol dansul curajos, scopul căruia este să le cucerească simpatia.”

Daily Mirror (Marea Britanie)

„Artiștii georgieni sunt perfecțiunea în persoană. Nici măcar nu e dans. E zbor. E o furtună pe scenă.”

New York Post (SUA)

„Două ore și jumătate vor zbura ca în secunde înainte de a reuși să decideți ce să urmăriți cu mai multă atenție și admirație – muzica, costumele minunate sau tehnica uimitoare a dansatorilor.”

După o istorie de mai bine de 70 de ani, concertele Baletului Național al Georgiei „Sukhishvili” au fost vizitate de zeci de milioane de spectatori încântați din diferite colțuri ale lumii! Acum baletul vine pentru prima data la SIBIU pentru a vă încărca cu energia sa exclusivă!

Baletul Național al Georgiei „Sukhishvili” a fost fondat în anul 1945 de către Iliko Sukhishvili și Nino Ramishvili și de atunci promovează în lume tradițiile georgiene. Mai mult de 300 de evoluări pe an au dus baletul național georgian „Sukhishvili” pe cele mai importante scene ale lumii, printre care și Royal Albert Hall, Metropolitan Opera și Madison Square Garden. Baletul Național al Georgiei „Sukhishvili” este recunoscut de toți!

100 de dansatori, 2500 de costume unice, orchestra și coregrafia exotică superbă, încântă audiența cu dansurile curajoase cu elemente de acrobații și arte marțiale! Costumele de poveste și istoria povestită dinamic cu o pasiune de nedescris, fac din baletul „Sukhishvili” un spectacol unic pentru întreaga familie! Deaceea, criticii recunosc Baletul Național al Georgiei „Sukhishvili” ca fiind „a opta minune a lumii” și „un fenomen unic”.

Turneul european al Baletului Național al Georgiei Sukhisvilli din primavara acestui an urma sa aiba loc in orașe din Polonia, Republica Ceha, Serbia, România si Republica Moldova. Dupa 20 de spectacole in Polonia si Cehia, baletul incepuse sa aiba spectacole in Ucraina, unde trebuia sa susțină 33 de show-uri, ca mai apoi sa vina in România, Serbia si Moldova.

Turneul a fost intrerupt din cauza agresiunilor militare ale Rusiei pe teritoriul Ucrainei.
Echipa Sukshisvilli, alcătuită din 100 de artisti, a fost evacuată din Ucraina pe 1 martie 2022.

Baletul National Sukhisvilli a fost infiintat in 1945, iar dupa aproape un secol si trei generații popularitatea lor este inca la apogeu. Sukhisvilli este cel mai mare grup de dans din lume, iar ansamblul sustine in jur de 300 de spectacole anual.

Ne vedem la spectacole! Va promitem un show extraordinar!

 

Cumpara Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?