Târg de vară & Atelier de preparat verzare

Imagini

Informații

Data: 9 Iulie 2021, 10:00 Vineri
Locul: Strada Pădurea Dumbrava, nr. 16- 20, Sibiu, România

Descriere

Târgul de vară aduce producători din Rășinari, Sebeșu de Jos și împrejurimi care vor expune spre vânzare produse tradiționale după rețete sau după inspirația dată de viața tradițională a satului de altădată. Veți putea achiziționa produse apicole, ceară de albine și produse din ea, țesături și haine cu motive tradiționale, produse din lapte de oaie, dulcețuri, siropuri și zacuscă, legume proaspete, dar și împletituri din răchită: coșuri și corfițe. La fel ca la orice târg, vizitatorii vor putea afla detalii despre resursele locale folosite de producători, modalitatea de realizare și vor putea degusta bucatele a căror tradiție merge mult în urmă.

În cadrul evenimentului se va desfășura și un atelier de preparare a verzarelor, un produs emblematic pentru comuna Rășinari. Povestea verzarelor va fi spusă chiar de rășinărene, verzarele fiind plăcinte cu brânză și mărar pe care rășinărenii le pregătesc o singură dată pe an, de Rusalii. În cadrul atelierului, veți avea ocazia și să participați la prepararea acestora.

Locație: Muzeul în aer liber - Gospodăria de oier transhumant, din Rășinari, jud. Sibiu
- Gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos
Data: vineri, 9 iulie 2021
Interval orar: orele 10.00-16.00

Noul circuit expozițional: gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos, staulul și gospodăria de oier transhumant din Rășinari, vă vor familiariza cu viața comunităților din cele două localități prin intermediul unor tehnologii de ultimă generație. Vezi satul românesc prin ochelarii VR, cu animații 3D despre peisaje, natură, arhitectură și obiceiuri!

Detalii

 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?