Un altfel de târg al olarilor

Imagini

Informații

Data: 21 - 25 Iulie 2021

Descriere

Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Zalău
Un altfel de târg al olarilor în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului
21-25 iulie 2021
Muzeul ASTRA organizează în perioada 21-25 iulie 2021, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cea de-a IX-a ediţie a Târgului Frumos. Ceramic. Folositor. Ceramica de Zalău. Pe parcursul a patru zile olari din România, Ungaria şi Republica Moldova se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale, iar comisiile de jurizare vor desemna cei mai buni olari şi bucătari-olari.
Olarii-bucătari vor găti, la Sibiu, în vase de lut pe vatră deschisă reţete tradiţionale româneşti, maghiare şi moldovenești precum: babgulyás unguresc, tocană de vită cu tarhon și paste, tocană de căprioară, ciorbă țărănească, gulaș cu găluște, gulaș secuiesc, tocănița olarului cu vin roșu, gulaș cu fasole boabe, zeamă de pui, tocăniță țărănească cu legume cu carne, fasole moldovenească cu afumătură, mămăliguță și castraveți murați, supă de varză, tocăniță de pui cu tarhon, tocăniță ungurească de vițel și gulaș cu fasole boabe, tocăniță ungurească de vițel și gulaș cu carne de porc.
Publicul poate să deguste preparatele gătite până la epuizarea porțiilor
Sâmbătă, 24 iulie 2021, la ora 20.00, Nightlosers Band va încânta publicul cu un recital muzical pe ritmuri de ethno și blues.
Sponsori: S.C. Interceram Sighişoara.
Partener cultural şi colaborator al târgului este Asociaţia Maghiarilor din Sibiu - HID

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?