55 - introspecţie în tetraedrul memoriei

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 6 - 31 Mai 2015

Descriere

Mircea Popiţiu s-a născut în data de 17.03.1960 în comuna Bocşa, jud. Sălaj, locuieşte la Deva şi are o dublă vocaţie, pe lângă cea de artist profesionist fiind şi ofiţer al Marinei Militare, absolvind Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa în 1986. Atracţia permanentă pentru creaţia artistică i-a îndreptat paşii înspre Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, ale cărei cursuri le-a absolvit în anul 2011, având-o ca îndumător pentru lucrarea de licenţă „Strigare peste sat” pe prof. univ. dr. Dana Constanin

A participat la numeroase expoziţii de grup, realizează un număr impresionant de expoziţii personale, atât în ţară (la Tulcea, Constanţa, Deva, Hunedoara, Arad, Timişoara, Bucureşti) cât şi în străinătate (Bruxelles Belgia şi Sziget Vár Ungaria). Deasemenea, pentru activitatea sa artistică a primit mai multe premii şi distincţii. Creaţia artistică bogată ne reaminteşte de universul marin definitoriu în biografia sa; din punct de vedere însă al încadrării stilistice, este foarte greu de a fi cuprinsă într-un cadru strict al unui curent artistic, deşi se pot recunoaşte influenţe ale unor artişti ca Nicolas de Stael, Mark Rothko sau Cliford Still.

Expoziţia ce ne-o propune Mircea Popiţiu în cadrul Muzeului Naţional Brukenthal nu se doreşte a fi unitară, tocmai pentru a-şi atinge mai uşor scopul, anume acela de a reda în imagini rezultatul introspecţiei memoriei. Demersul său este legat de împlinirea unei vârste speciale -cea de 55 de ani- iar cheia de decodificare este cifra pitagoreică 5, de care este fascinat, şi prin care încearcă să redea în imagini rezultatul cercetărilor din tetraedrul memoriei. Convins că experienţele acumulate se stochează într-un tetraedru, rezultatul introspecţiei se materializează prin tehnici diferite. Acest rezultat nu se vrea o imagine concretă ci mai degrabă o stare sufletească.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?