Campaniei "Etnicii germani"

Imagini

Informații

Data: 19 Februarie 2019, 15:00 Marți

Descriere

Fundația Michael Schmidt și Muzeul Astra vă invită, marți 19 februarie 2019, începând cu orele 15:00, la evenimentul de prezentare a campaniei „Etnicii germani. 100 de destine în secolul românesc”.
Lansată în an centenar, campania își propune să sublinieze rolul minorității germane în dezvoltarea României moderne și prezintă 10 scurtmetraje în cadrul cărora 10 etnici germani își spun povestea devenind astfel modele inspiraționale pentru generațiile actuale.

Evenimentul va avea loc în Sala Auditorium a Pavilionului Muzeal Multicultural - Muzeul ASTRA, Pădurea Dumbrava nr.16-20, Sibiu, unde vă veți putea întâlni și discuta cu o parte din protagoniștii campaniei și, totodată, veți putea viziona scurtmetrajele realizate de către Fundația Michael Schmidt care îi include.
Evenimentul de pe 19 februarie marchează și ziua de naștere a istoricului și scriitorului sas din Transilvania, Emil Sigerus al cărui nume îl poartă muzeul de etnografie săsească din cadrul Complexului Național Muzeal Astra.

Înființată în 2010, Fundația Michael Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.
Complexul National Muzeal ASTRA este o instituție culturală importantă atât la nivel regional, cât și la nivel național, care include atât Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, cât și Muzeul Civilizației Transilvane, Muzeul Franz Binder, Muzeul Emil Sigerus și festivalul Astra Film.

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?