Cercetări arheologice în cetatea dacică de la Tilișca

Imagini

Informații

Data: 6 - 31 Iulie 2022

Descriere

Expoziţia: Cercetări arheologice în cetatea dacică de la Tilișca

Locul de desfăşurare: Muzeul Național Brukenthal – curtea Muzeului de Istorie Casa Altemberger
Durata: 6 - 31 iulie 2022
Parteneri: Consiliul Județean Sibiu, Primăria orașului Săliște, Primăria comunei Tilișca
Curator: dr. Gheorghe Vasile Natea (Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu)
Colaboratori: Chris Baltes, Sergiu-Mihail Chideșa, Adrian Georgescu (Muzeul Național Brukenthal), Christian Kaiser (Asociația Cetatea Dacică Tilișca)

Text oferit de curatorul expoziţiei:

Expoziţia cu titlul Cercetări arheologice în cetatea dacică de la Tilișca - organizată în luna iulie (6-31) a anului curent, în curtea Muzeului de Istorie Casa Altemberger din cadrul Muzeului Național Brukenthal Sibiu - cuprinde imagini edite și inedite din timpul campaniilor arheologice derulate în acest obiectiv de-a lungul timpului, constituindu-se drept principală activitate de popularizare a unui proiect cultural amplu, intitulat Educație pentru patrimoniu. Măsuri de revitalizare și protejare a Cetății dacice de la Tilișca, proiect derulat în perioada 20 iunie – 30 septembrie 2022, la inițiativa Asociaţiei Cetatea Dacică Tilişca, cu sprijinul logistic şi cofinanţarea Consiliului Judeţean Sibiu - prin agenda culturală 2022 - și în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal, Primăria Comunei Tilişca şi Primăria Oraşului Sălişte.


Aflat sub coordonarea unui colectiv de specialiști (dr. Gheorghe Vasile Natea, Christian Kaiser, dr. Maria Raluca Teodorescu, Adrian Georgescu, dr. Vasile Palaghie, Sergiu - Mihail Chideșa, Florentin Perianu), respectivul demers cultural este astfel gândit încât, grație prezentei expoziții - dar și unei serii de acțiuni specifice (organizarea unor tabere de arheologie, pictură și desen, a unor ateliere de creație, tipărirea de cataloage și pliante în limbile română/germană/engleză, realizarea unui film documentar, etc.) - să se poată continua, pe de o parte, cercetarea arheologică a cetății dacice de la Tilișca - a cărei importanță națională este subliniată prin încadrarea, pe Lista Monumentelor Istorice din România, în categoria A - iar pe de altă parte, conservarea in situ, restaurarea și valorificarea/punerea în valoare a elementelor cu valoare istorică.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?