Expoziţia "De-a arhitectura 2019"

Imagini

Informații

Data: 12 - 14 Iunie 2019

Descriere

Asociaţia De-a Arhitectura vă invită între 12 şi 14 iunie 2019 la Facultatea de Conservare şi Restaurare a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Sibiu, la expoziţia de final de an a claselor De-a arhitectura din judeţul Sibiu care au urmat unul dintre programele asociaţiei în anul şcolar 2018-2019.

Expoziţia sărbătoreşte rezultatele procesului educaţional desfăşurat de elevi pe perioada unui an şcolar (sau chiar a doi), alături de tandemul cadru didactic-arhitect îndrumător, şi prezintă creaţiile copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, materializate prin machetele oraşelor imaginate de ei.

Orașele construite la scara unui omuleț LEGO au rezultat prin parcurgerea cursului „De-a arhitectura în orașul meu” adresat claselor a III-a și a IV-a. „De-a arhitectura în oraşul meu” este un program care pune la lucru creativitatea elevilor, îi face mai atenți la ce se întâmplă în orașul sau satul lor și îi ajută să descopere lumea fascinantă a arhitecturii cu ajutorul unei echipe ce îi ghidează, formată din cadru didactic și arhitect îndrumător voluntar. Programul se desfășoară la nivel național și este gratuit.

Lumile fantastice descoperite de cei mici în călătoria lor de un an sau doi alături de cele două personaje (Grifonel şi Seminţica) în jurul cărora se conturează cursul „De-a arhitectura mini” adresat claselor pregătitoare, I şi II sunt reprezentate prin desene şi machete. Scopul acestui curs este acela de a le încuraja copiilor puterea și plăcerea de a imagina, mai cu seamă a acelor copii care abia au păşit pe poarta şcolii. Programul se desfăşoară la nivel naţional ca opţional sau extracurricular şi este gratuit.

Rezultatele palpabile ale parcurgerii programului „De-a arhitectura în şcoala mea”, materializate prin propuneri de proiect pentru schimbarea în bine a locului în care îşi petrec mult timp studiind, şcoala, vor fi prezentate de elevii mai mari după un proces de investigare a şcolii lor şi de identificare a aspectelor legate de clădire pe care au dorit să le îmbunătăţească.

Expoziţia din Sibiu va putea fi vizitată gratuit la Facultatea de Conservare şi Restaurare a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, str. Dealului, nr. 6, în perioada 12-14 iunie 2019 în programul facultăţii: 10:00-18:00.

Clasele îşi vor prezenta proiectele pe 12 iunie 2019 de la ora 17:00.

Mulţumim Paconstruct pentru susţinerea în anul şcolar 2018-2019 a expoziţiilor de final de an ale claselor din Sibiu înscrise în programele De-a arhitectura: „Paconstruct sprijină cu încredere şi anul acesta educaţia de arhitectură şi mediu construit pentru copiii sibieni.”

Mulţumim Facultăţii de Conservare şi Restaurare a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Sibiu pentru colaborare.

Vă așteptăm cu drag și sperăm să găsiți multă inspirație în creaţiile copiilor!

Echipa De-a arhitectura

*Ordinul Arhitecților din România finanțează o parte a programelor Asociației De-a Arhitectura prin taxa „Timbrul Arhitecturii”.

*Pentru mai multe detalii despre cursurile noastre opţionale, dar și despre alte programe și activități oferite de către asociație, vă rugăm să consultați pagina oficială: http://www.de-a-arhitectura.ro/.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?