Expozitia "Hoinăreli / Flâneries"

Imagini

Informații

Data: 23 Aprilie - 30 Mai 2019

Descriere

Curator: dr. Alexandru Constantin Chituță
Co-organizatori: Guvernul României, Ambasada Franței în România, Institutul Cultural Român, Institut Français

Eveniment cuprins în Deschiderea Sezonului România – Franța la Sibiu

Este incontestabil faptul că arta în general și arta fotografică în special constituie unele dintre cele mai directe și mai accesibile forme de comunicare pentru persoane de diferite naționalități și culturi. Pe simezele saloanelor de fotografie, a muzeelor sau galeriilor, interferează viziuni, concepte, idei și tehnici de exprimare de o mare diversitate. Ele oferă privitorului, pe lângă momente de emoție și bucurie estetică, o imagine de ansamblu a varietății caleidoscopice a temelor și subiectelor abordate.

În „hoinăreala” sa prin lume, francezul Louis Guermont s-a stabilit în orașul Sibiu, în timpul pregătirilor pentru Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007. Datorită caracterului deschis și profesionalismului, Louis s-a integrat cu ușurință în viața artistică și culturală a Sibiului.

Fotografiile sale ne arată un alt mod de a privi orașul, oferindu-ne o altă oglindă în care ne putem privi pe noi înșine, prin viziunea artistului subliniată de o relevantă importanță documentară.

Suntem deosebit de încântați ca în cadrul Sezonului România – Franța să putem organiza, în Muzeul Național Brukenthal, expoziția „Hoinăreli” a fotografului Louis Guermont. Sperăm ca acest eveniment să aducă clipe de bucurie și delectare vizuală atât prietenilor sibieni ai artistului cât și publicului vizitator.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?