Expoziție "În căutarea lui Samuel von Brukenthal"

Imagini

Informații

Data: 28 Iulie - 1 Noiembrie 2021
Locul:Sibiu, Piaţa Mare

Descriere

Expoziţia: În căutarea lui Samuel von Brukenthal
Coordonatori: Martin Rill, prof. univ. dr. Sabin Adrian LUCA
Organizator: Asociația Monumentum
Vernisaj: duminică, 25 iulie, ora 13.00 - Piața Mare, în fața Bisericii Romano Catolice
Perioada de desfășurare: 25 iulie - 01 noiembrie 2021

O expoziție în aer liber dedicată baronului Samuel von Brukenthal este deschisă în Piața Mare, această manifestare culturală adăugându-se evenimentelor și atracțiilor pe care Sibiul le pregătește în fiecare an pentru sezonul estival. Expoziția “În căutarea lui Samuel von Brukenthal”, organizată de Asociația Monumentum, se alătură seriei de evenimente “3 Secole Brukenthal”, prin intermediul căruia Sibiul sărbătorește 300 de ani de la nașterea omului de cultură și administrație care a marcat istoria orașului nostru și a Transilvaniei în secolul XVIII.

Panourile expoziției, realizate pe o structură de compozit de aluminiu, vor întâmpina sibienii și turiștii în Piața Mare pe toată durata sezonului estival până la finalul lunii octombrie. Prin intermediul acestor panouri, vizitatorii expoziției vor putea cunoaște în detaliu viața și activitatea lui Brukenthal, studiile acestuia, legăturile lui cu lojile masonice ale vremii, experimentele în cultivarea cartofului și trestiei de zahăr, colecțiile de artă, carte, monede, medalii, antichități sau minerale.

Samuel von Brukenthal s-a născut pe 26 iulie 1721 și a fost Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei în perioada 1777 – 1787. Activitatea lui de colecționar ne-a lăsat peste 1.000 de tablouri din perioadele renascentistă și barocă, aproximativ 1.000 de stampe și un fond de carte veche de 16.000 de volume. Colecțiile baronului von Brukenthal au fost baza pe care, conform voinței lui testamentare, s-a creat primul muzeu public de pe teritoriul actual al României, Muzeul Brukenthal.

Expozția documentară “În căutarea lui Samuel von Brukenthal” este organizată de Asociația Monumentum și este co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu în cadrul Agendei Culturale Sibiu 2021.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?