Grădinile viitorului în spaţiul urban

Imagini

Informații

Data: 17 Iulie - 1 Noiembrie 2015

Descriere

Şase tipuri de grădini verticale au fost amenajate în curtea Muzeului de Vânătoare, în cadrul proiectului Grădinile viitorului în spaţiul urban, realizat din iniţiativa privată a muzeografului Nicolae Furtună, împreună cu Ela Ciorîţă, în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal. Proiectul este finanţat prin Fondul Ştiinţescu, fiind gestionat prin Fundaţia Comunitară Sibiu.

Proiectul s-a desfăşurat sub forma unui concurs la care au participat echipe din mai multe licee din municipiul Sibiu. Elevii au asistat la workshopuri şi prezentări axate pe hidroponică, sisteme de irigat şi reciclare creativă, apoi fiecare echipă participantă a redactat un proiect de grădina verticală uşor de întreţinut, realizată din materiale reciclabile şi materiale accesibile ca preţ. Şase proiecte au fost declarate câştigătoare, grădinile fiind implementate de către 30 de elevi şi şase profesori, de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Colegiul Naţional Octavian Goga şi Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. Grădinile viitorului în spaţiul urban s-a adresat elevilor de liceu din clasele IX – XI din municipiul Sibiu şi a avut drept obiective popularizarea grădinilor verticale uşor de întreţinut şi încurajarea tinerilor pentru a deveni cetăţeni mai responsabili cu mediul înconjurator.

Grădinile verticale din curtea Muzeului de Vânătoare demonstrează că oricine poate amenaja un astfel de colţ verde, chiar şi într-un apartament, folosind, de exemplu, plante aromatice – în bucătărie sau flori – în sufragerie; sistemele de irigare bine concepute fac ca îngrijirea plantelor să nu necesite mult timp. Detalii despre conceptul de grădini verticale şi modalităţi economice de realizare a acestora vor fi oferite cu prilejul vernisajului.

Accesul în expoziţia Grădinile viitorului în spaţiul urban se face în baza biletului de vizitare monument istoric, în valoare de 1 leu.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?