Great artists of the world / Empowered / Puterea de a crede

Imagini

Informații

Data: 2 - 27 Septembrie 2020

Descriere

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Muzeul Național Brukenthal vă invită la cea mai mare expoziție de artă grafică europeană din colecția av. George Șerban. 30 de artiști europeni cu peste 50 de lucrări vor fi expuse în Cabinetul de Stampe al Palatului Brukenthal din Piața Mare.
”Ai auzit de Picasso, de Toulouse-Lautrec, de Renoir sau Matisse? Dacă îți place Dali, Magritte, Braque, de Chirico, Munch sau Klimt vino să vezi în premieră în Transilvania lucrări de grafică și litografie.
Arta europeană în preajma anului 1900 a cunoscut o dezvoltare extraordinară, venită după realismul și impresionismul francez ce a marcat secolul 19, secolul 20 a fost unul exploziv în artă. Numeroși artiști s-au delimitat de vechile curente și printr-un curaj extraordinar au lăsat la o parte convențiile artistice anterioare orientându-se spre alte orizonturi.Spațiul pictural bazat de cele mai multe ori pe o perspectivă centrală a fost distrus acum apărând o construcție liberă, energică, modernă. Dezvoltarea rapidă a societății începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea, și continuând în secolul XX, și schimbările importante au influențat într-o foarte mare măsura modul în care mijloacele de exprimare artistică sunt percepute de către populație. Datorită cererii mari de lucrări, artiști acestei perioade încep și multiplicarea lucrărilor prin tehnica gravurii și litografiei, care astăzi se bucură de o cerere fantastică iar uneori prețul este amețitor” a declarat Alexandru Chituță, curatorul expoziției.
Expoziția oferă șansa vizitatorului să cunoască arta europeană din a doua jumătate a sec. 19 și din sec. 20 și a principalelor curente artistice: postimpresionismul, cubism, expresionism, expresionismul abstract, suprarealism, fauvism, abstracționismul, dadaismul.
Cu acest prilej Muzeul Național Brukenthal și societatea civilă de avocați Șerban și Asociații organizează și un concurs. Orice vizitator care cumpără souveniruri de minim 10 lei de la magazinul Palatului Brukenthal poate câștiga unul dintre cele 2 premii în valoare de 100 euro fiecare. Regulamentul concursului se găsește pe pagina de facebook și site-ul oficial al Muzeului.
Expoziţia: Great artists of the world/Empowered/Puterea de a crede
Locul de desfăşurare: Palatul Brukenthal, Cabientul de Stampe, Piața Mare, nr.4
Durata: 31 iulie – 27 septembrie 2020
Vernisaj: vineri, 31 iulie 2020, ora 11.00/participarea la vernisaj doar pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile
Curator:dr. Alexandru Constantin Chituță
Co-organizator: av. George Șerban
Partener: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
Acțiunea cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?