Liniarităţi

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 13 Martie - 26 Iunie 2015

Descriere

Lidia Crainic a descoperit posibilităţi de exprimare artistică în mai multe medii şi tehnici artistice. Creaţia sa cuprinde tapiserie, frescă monumentală, pictură, gravură, ilustraţie de carte, design, grafică, şi lucrări în tehnici mixte. Expoziţia organizată anul acesta la Muzeul Naţional Brukenthal valorifică gravuri semnate Lidia Crainic.

Originară din Bucovina, absolventă a Institutului de Arte Plastice Ion Andreescu din Cluj Napoca, artista s-a stabilit la Sibiu la începutul anilor 60, unde, în paralel cu activitatea de designer la Arta Sibiului, a fost membru activ în cadrul Uniunii Artiştilor Plastici, filială pe care a condus-o în calitate de preşedinte între anii 1987-1989. S-a stabilit în Germania la începutul anilor 90 şi a continuat să lucreze ca designer, activitatea sa artistică fiind cunoscută prin numeroasele participări expoziţionale.

Prima expoziţie personală a Lidiei Crainic a avut loc în anul 1981, la Sibiu, următoarele la Bucureşti, apoi, din 2003, la Siegen, Görlitz, Burbach, Attendorn şi Hamburg. Artista s-a aflat printre expozanţii la manifestările de grup din anii 70, în numeroase oraşe din România, precum şi la Dresda şi Offenbach am Main, apoi după anul 2000, la Siegen, Bremen, Rio de Janeiro, Havana, Madrid, Santiago de Chile, Ciudad de Mexico, Buenos Aires etc.

Lucrările sale sunt prezente în mai multe colecţii muzeale, la Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul de Istorie Bucureşti, Muzeul de Artă Iaşi, Muzeul din Râmnicul Vâlcea, la Galeria de Artă din Siegen, precum şi în colecţii particulare din SUA, Canada, Australia, România, Ungaria, Germania, Austria, Grecia.

Grafica Lidiei Crainic e guvernată de rafinament şi eleganţă. Descoperim în lucrările ei plăcerea de a exploata linia şi valenţele ei, traseele delicate şi infinite pe care ea le poate marca. Artista îi respectă potenţialitatea, forţa şi eleganţa, îi exploatează calităţile matematice, o face dinamică, sprinţar uneori, îi dă viaţă şi, înţelegându-i resorturile interioare, o transpune în forme esenţializate vegetale, în formele naturii, în forme construite de mintea şi mâna omului.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?