"Magia Restaurării" - 40 de ani de restaurare ştiinţifică

Imagini

Informații

Data: 11 August - 30 Septembrie 2015

Descriere

În expoziţie sunt etalate piese restaurate din patrimoniul Muzeului Naţional Brukenthal: picturi (Jeremias van Winghe, Paulus de Vos, Michael Willmann, etc.), carte veche, grafică, arme albe şi de foc, obiecte din argint sau argintate, vase ceramice neolitice şi dacice, piese de mobilier, lemn policrom, piatră, piele, etc.

Dar nu piesele sunt importante pentru tematica expoziţiei, ci modul în care ele ilustrează complexitatea muncii de Restaurare. De aceea alături de fiecare piesă este poziţionat un print color cu fotografii ale pieselor înainte de restaurare, etape din timpul restaurării, după restaurare, operaţiile efectuate de restaurator pe fiecare piesă şi numele restauratorului.

Specificitatea activităţii de restaurare, care din păcate este foarte puţin cunoscută, presupune un efort complex, de echipă, al unor oameni obişnuiţi să lucreze în anonimat, pentru ca semenii şi urmaşii lor să se poată bucura de mărturiile istoriei.

Toate acestea au făcut să se vorbească despre restaurare ca despre profesia care îngemănează ştiinţa şi arta. Orice expoziţie de restaurare este o oportunitate extraordinară de dezvăluire a osmozei dintre ştiinţa restaurării şi arta restaurării. Ştiinţa restaurării ne permite legătura bazată pe cunoaştere dintre trecutul, prezentul şi viitorul pieselor de patrimoniu, dar arta restaurării poate da realităţii magia visului şi poate da visului savoarea realităţii.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?