Rural Guerilla

Imagini

Informații

Data: 3 Iunie 2022, 14:00 Vineri
Telefon Informații: +40 269 446 077
Locul: Biblioteca ULBS, str. Lucian Blaga nr. 2A, Sibiu, Romania

Descriere

“Rural Guerilla” denumește metaforic lupta dintre urbanizarea ca proiect sau obsesie administrativă și reziliența ruralului instinctual, caracteristică intrinsecă a unui societăți cu un profund substrat agrar.
În demersul nostru trebuie să ținem cont și de fenomenul „alienării” sau al „depeizării”, conform teoriei critice a societății, adică înstrăinarea individului față de colectivitatea sa și față de lume, caracteristică a comunităților moderne ale consumului de masă. O astfel de perspectivă ne relevă orașul ca un Babel postmodern, suprasaturat și consumerist, în care elementul uman furnică dezorientat, asaltat de schimbări și angrenat în partizanate inegale.
Transferul de informații și obiceiuri între sat și oraș a devenit mai intens ca oricând, ba mai mult, absorbind populația dezrădăcinată, orașul se ruralizează în spirit și deprinderi, în vreme ce satul este obligat, la rândul său, să preia elemente din urban, pe care le reinterpretează și adaptează. Ca urmare a unor astfel de procese complexe, însăși dihotomia sat-oraș își pierde încet relevanța, mai ales acum când întreaga lume în care trăim pare a fi devenit un sat global, iar epoca noastră stă sub imperativul instantaneității.
Asociația Brukenthal von Studio reiterează proiectul “Rural Guerilla”, urmat de “Rural Guerilla Reloaded”, în forma unei a treia reîncarnări, “Rural Guerilla Revisited”, prezentând o selecție de lucrări de artă sugestive pentru explorarea pitorescului colaj rural/urban al Transilvaniei contemporane, unde pare că evul mediu coexistă curios cu epoca tehnologiei. Spectacolul cotidian și schimbările lumii sunt surprinse cu atenție și finețe de către artiști, convinși, totodată, că arta nu rămâne doar la stadiul de oglindă mută a societății, experiența estetică putând genera înțelegere și transformare.
Participanți: Adrian Luca, Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa, Cătălin Precup, Alexandra Stoica, Robert Șimon
Curator: Alexandra Gălăbuț
Locul de desfășurare: Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, str. Lucian Blaga, nr. 2A
Vernisaj: vineri, 3 iunie, ora 14:00

http://bcu.ulbsibiu.ro/

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?