Balet comic în două acte: "La fille mal gardée"

Imagini

Informații

Data: 9 Mai 2022, 12:30 Luni
Evenimentele trecute
  • 14 Aprilie 2022, 14:00 Joi
  • 14 Aprilie 2022, 12:00 Joi

Descriere

La fille mal gardée
Balet comic în două acte
Coregrafia originală: Alexander Gorsky, Heinz Spoerli
Adaptare coregrafică: Aleisha Gardner, Alexandru Fotescu
Muzica: Ferdinand Herold, Peter Ludwig Hertel, Riccardo Drigo
Scenografia: Ionuț Cristian Marin
Durată aproximativă: 1 h (varianta adaptată pentru copii)


Lise și Colas sunt îndrăgostiți și doresc să se căsătorească, împotriva dorinței văduvei Simone, mama Lisei, care vrea să își căsătorească fiica cu Alain, bogat, dar prostuț. Văduva Simone a rânduit deja lucrurile și s-a înțeles cu Thomas, tatăl lui Alain, să-i căsătorească pe cei doi tineri. Singurul obstacol în calea realizării planului mult visat de văduvă este Colas, iar văduva face tot posibilul să îl țină departe pe acesta de Lise, dar fără succes.
Este vremea recoltei. Văduva Simone și Lise sunt conduse de Thomas și Alain, la un picnic, pe câmp. Muncitorii de la fermă se adună și dansează cu bucurie. Văduva Simone este invitată să danseze împreună cu aceștia. Petrecerea este întreruptă de furtună și toți se grăbesc să caute adăpost. Alain este luat de vânt.


Văduva Simone și Lise se întorc acasă. Recoltele sunt aduse la fermă de către muncitori, iar văduva părăsește casa, nu înainte de a o încuia pe Lise în casă. Lise se gândește la Colas, închipuindu-și că au împreună mulți copii. Revenindu-și din visare, îl descoperă jenată pe Colas, care își face brusc apariția din recoltele stivuite. Văduva Simone se întoarce acasă, iar Lise și Colas caută cu disperare un loc să se ascundă. Negăsind un loc potrivit în sufragerie, Lise îl conduce pe Colas în camera ei și se reîntoarce în sufragerie, chiar înainte ca văduva Simone să intre în cameră. Văduva îi cere Lisei să se ducă în camera sa și să îmbrace rochia de mireasă pentru căsătoria cu Alain.
Thomas ajunge la casa văduvei Simone împreună cu fiul său Alain. Sunt însoțiți de un notar, adus ca martor la căsătoria lui Alain cu Lise. Se adună și muncitorii, prieteni ai lui Colas și ai Lisei. Când ușa camerei Lisei se deschide, Lise apare în rochia de mireasă, alături de Colas. Thomas și Alain sunt ofensați și căsătoria este anulată. Lise și Colas o imploră pe văduva Simone să le dea binecuvântarea să se căsătorească. Dragostea învinge și văduva cedează rugăminților celor doi îndrăgostiți.
După ce sărbătoresc nunta celor doi tineri, toți pleacă, iar casa rămâne liniștită și pustie. Alain rămâne fericit cu dragostea vieții sale – zmeul.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?