"Mutat de la noi" 25 de ore de teatru non-stop

Imagini

Informații

Data: 17 Septembrie 2021, 19:30 Vineri

Descriere

Bilete si abonamente: https://bit.ly/3llFMAA
„Mutat de la noi”, Scenariul și regia Bogdan Sărătean. PREMIERĂ
cu: Claudiu Fălămaș, Shama Leah, Alexandru Romescu
cast video:
Dana Taloș
Nyombi Abdul/ Betty Nalule/ Namukwaya Ester/ Lenerson Polonini/ Yimon Soe
Voce (înregistrată):
Aneea Axentea
Scenariul și regia:
Bogdan Sărătean
Cu un extras din interviul realizat de Alexandru Drăgan în cadrul proiectului CĂMINE ÎN MIȘCARE. (“O doamnă din Comloșu Mic”)
Scenografia: Alexandra Budianu
Video: Alexandru Radu
Operatori cameră:
Gabriel George / Nakakeeto Shadia / Mawanzo Ali
Tehnic: Alexandru Ciubăr
șoferi: Cosmin Lupu / Cornel Pintea / Gelu Ciubăr
Mulțumiri: Alexandru Drăgan / Andrea Bernath / Claudiu Doncuțiu
Premiera:
11 septembrie 2021, Timișoara
17 septembrie 2021, Sibiu (în cadrul prologului Festivalului “25 de ore de teatru non-stop”)
MUTAT DE LA NOI este un performance – instalație care îmbină teatrul cu cinematografia și artele vizuale. Spectatorul este împins într-o călătorie în care simțurile îi sunt provocate, devenind parte din povestea lui Mbaye, un senegalez care se îmbarcă pe un vapor de migranți clandestini cu destinația Europa. De-a lungul călătoriei, Mbaye rememorează anumite momente și personaje cheie din copilăria lui. Monologul său interior este presărat de interviuri și scurte intervenții filmate în Europa, Africa, America de Sud și Asia.
Călătoria lui Mbaye este călătoria a sute de mii de oameni care fug de război, de sărăcie, de foamete. Chiar mâine, caruselul istoriei te-ar putea dezrădăcina și pe tine, obligându-te să fugi, să lași totul în urmă. În acest malaxor al mutării, al migrației, o dimensiune ocultă pare că ne guvernează destinele, fie că o numim voodoo în Africa, sau farmece/ vrăji în mediul rural românesc.
Puzzle-ul este întregit de povestea Niculinei Pârvu din Comloșu Mic, redată de actrița Dana Taloș sub forma unui monolog filmat. De aici aflăm că ritualul magic de salvare de la moarte a unui copil bolnav presupunea în Banatul anilor ’50 similitudini neașteptate cu practici voodoo de pe continentul african. Mărturie stă interviul lui Alexandru Drăgan, înregistrat în cadrul proiectului “Cămine în Mișcare” în anul 2019 în Comloșu Mic, un spațiu al celor deportați, “mutați de la noi”.
Durata aproximativă: 1h
Acces pe bază de bilet sau abonament
BILETE: 30 lei - bilet întreg, 20 lei - bilet redus, 150 lei - abonament prolog, festival, epilog, 120 lei - abonament festival
Ediția a XI-a a Festivalului „25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP” este o acțiune cofinanțată de: AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.
Partener de tradiție: Marquardt Sponsor: Garanti BBVA
Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Hotel Golden Tulip, Biblioteca Județeană Astra
Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Capital Cultural, Profil Cultural, Turnul Sfatului, Sibiu100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Sibiul în Imagini.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?