PREMIERĂ / ISTORIA COPILĂRIEI (4 episoade) cu sesiune Q&A

Imagini

Informații

Data: 1 Mai 2022, 11:00 Duminică
Evenimentele trecute
  • 30 Aprilie 2022, 18:00 Sâmbătă
  • 30 Aprilie 2022, 11:00 Sâmbătă

Descriere

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani
Sala Parter

PREMIERĂ / ISTORIA COPILĂRIEI (4 episoade) cu sesiune Q&A
[o coproducție Teatrul Gong Sibiu și MiniREACTOR Cluj-Napoca]


de Petro Ionescu, Alexa Băcanu, Alex Moldovan și Ana Cucu-Popescu; REGIA: Delia Gavlițchi, Olivia Grecea, Ana Crăciun - Lambru și Diana Dragoș; SCENOGRAFIA: Florin Suciu; MUZICA: Văzduh; ÎN DISTRIBUȚIE: Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Claudia Stühler, Cătălin Filip, Doru Taloș și Oana Tămaș


durata: 60 minute
preț bilet flexibil: 12 lei


„Istoria copilăriei” este un spectacol-coupé ce cuprinde patru povești cu și despre copii din vremuri trecute pentru a pune în evidență evoluția în timp a condiției copilului, precum și dinamica relației copil-adult.
Teatrul Gong Sibiu și teatrul independent MiniREACTOR Cluj-Napoca au acceptat provocarea de a crea un spectacol care aduce în lumina reflectoarelor teme controversate, precum violența în familie și metode rudimentare folosite în educarea copilului. Coproducția, gândită ca o radiografie a copilăriei părinților, bunicilor și strămoșilor noștri, le oferă spectatorilor șansa unei mai bune înțelegeri a generațiilor trecute și a felului în care a evoluat percepția asupra educației noilor generații.
Cum era să fii copil în secolele XVI-XVII sau XIX - XX? Și care erau tiparele de educație folosite atunci de părinți? Sunt întrebări la care spectacolul „Istoria copilăriei” își propune să răspundă măcar parțial, pentru că, de-a lungul istoriei, poziția copilului a fost una delicată, viața copiilor din secolele trecute fiind extrem de diferită de cea a copiilor din zilele noastre.
„Sărbătorim felul în care copiii experimentează, de fapt, dintotdeauna lumea: cu încredere și curiozitate, cu curaj și prospețime. Din plin. Cu toată inima.” – Olivia Grecea, regizoare


* Spectacolul este urmat de o discuție educativă de tip Q&A, unde spectatorul, fie mic sau mare, poate interveni cu întrebări pentru echipa artistică despre temele abordate, procesul de creație și documentație, precum și exprimarea opiniei despre metodele de educație folosite de-a lungul istoriei.


* Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Data premierei: 30 aprilie 2022

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?