Spectacolul "Caelium Meditatio"

Imagini

Informații

Data: 24 August 2021, 20:00 Marți

Descriere

"Caelium Meditatio" la Grădina BIS

Performance muzical cu Claudiu Fălămaș pe versuri de Ezra Pround, traduse de Radu Vancu
Omul orchestră – Claudiu Fălămaș. Omul poezie – Charlie Fălămaș.
Caelum Meditatio - Un performance pe versuri de Ezra Pound, traduse de Radu Vancu.
Născut în Idaho, în Statele Unite ale Americii, controversatul Ezra Pound este prea puțin cunoscut cititorului din România. Biografia lui este una tumultuoasă. Implicarea sa în difuzările propagandei fasciste la posturile de radio din SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a avut drept consecință, în anul 1945, acuzația de trădare. Considerat a fi nebun, a fost închis într-o cușcă de oțel de 3 metri pătrați timp de trei săptămâni, iar ulterior mutat într-un azil din Washington DC timp de 12 ani. În această perioadă el a continuat să scrie poezie, publicând "The Pisan Cantos" în 1948 și "Rock Drill: 85-95 de los Cantares" în 1956. A fost eliberat în 1958. Și-a trăit restul zilelor în Italia, fără a mai scrie vreodată.
Zbuciumul lui Ezra Pound este redat și transfiguart de Charlie Fălămaș într-un performance tăios și emoționant, care îmbină muzica live cu versurile damnatului poet.
„Caelium Meditatio”, la Grădina BIS
Performance muzical cu Claudiu Fălămaș pe versuri de Ezra Pround, traduse de Radu Vancu
Cu participarea: Bogdan Harald (bariton), Crocodile Paradox (chitară electrică)
Art Work: Andreea Bernath
Costum: Anamaia Șut
Video: Claudiu Doncuțiu
Producător: BIS Teatru
Durata aproximativă: 1h 10 min
Bilete: 50 lei bilet dublu, 35 lei bilet single, 20 lei - pentru copii, elevi și studenți
www.iabilet.ro
Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Detalii

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?