Spectacolul "Familii"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 27 Martie 2019, 19:00 Miercuri
Evenimentele trecute
  • 24 Noiembrie 2018, 19:00 Sâmbătă
  • 6 Martie 2018 Marți
  • 7 Februarie 2018, 19:00 Miercuri

Descriere

Un spectacol de Eugen Jebeleanu

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” (sursa: Constituția României)

La finalul lunii noiembrie 2015, în Monitorul Oficial, a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, al legii supreme a statului, cu formularea următoare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Intrigat de acest proiect de lege, mi-am dorit să chestionez conceptul de familie, într-o societate contemporană zbuciumată. Astfel, am scris textul „Familii”, plecând de la poveștile oamenilor de lângă noi, pentru un grup de tineri actori ai Departamentului de Teatru din Sibiu. Piesa spune poveștile a trei familii, dezvoltă trei situații de viață, extinse pe o durată de trei ani consecutivi. Un frate și o soră se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor. Doi frați vitregi sunt nevoiți să conviețuiască, deși nu își doresc acest lucru. O tânără mamă se luptă cu alcoolismul soțului său. Un cuplu tânăr trece printr-un moment de criză. Parcursurile acestor oameni se intersectează în momente importante din viața lor, iar destinele lor iau turnuri radicale.

Spectacolul tratează tema construcției identității copilului și adultului în raport cu familia și explorează mecanismele comportamentale ale acestei entități, prin abordarea unor situații conflictuale și revelatorii pentru membrii săi.

« Familii » este un spectacol de teatru social care dă voce poveștilor cotidiene ale unor copii, frați, părinți, soți, etc. Personajele se confruntă cu sentimentul de abandon, fuga de responsabilitate, nevoia confirmărilor, identificarea rigidă cu părinții sau, dimpotrivă, refuzul acesteia, patetismul întâlnirilor de familie, însușirea rolului de părinte, inducerea și resimțirea culpabilității.
Ce constituie o familie în ziua de astăzi?

Prin intermediul unui limbaj poetic și tăios, cu umor și tandrețe, „Familii” redă un tablou amplu al acestei microsocietăți: familia.
Eugen Jebeleanu

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?