Spectacolul: "O zi obișnuită din viața lui Ion Creangă"

Imagini

Informații

Data: 3 Iunie 2022, 13:00 Vineri
Evenimentele trecute
  • 2 Iunie 2022, 11:00 Joi

Descriere

Grupuri de elevi organizate vor asista pe viu la ceea ce vom numi generic “O zi obișnuită din viața lui Ion Creangă”. Se vor întâlni cu marele povestitor al literaturii noastre (întruchipat de actorul de origine din Republica Moldova, Dumitru Stegărescu), dar și cu consoarta lui, Tinca Vartic (întruchipată de actrița Andrada Grosu), și cu Mihai Eminescu (jucat de un tânăr actor sibian îndrăgit de adolescenții sibieni, și anume Claudiu Fălămaș).

Performance-ul-atelier cu scop educativ va avea loc în aer liber, GRĂDINA BIS, în care va fi redată pe cât posibil atmosfera rustică, iar copiii îl vor surprinde pe bădia Ion Creangă într-o zi obișnuită din viața lui, petrecută alături de consoarta lui. Eleviii vor fi martori ai procesului de creație a unei povești cu tâlc din creația autorului. Povestea va fi inventată chiar sub ochii lor, cu aportul Tincăi Vartic.

La un moment dat bădia Creangă va primi vizita lui Mihai Eminescu. Acesta îi va povesti cum tocmai s-a întors dintr-o călătorie la Sibiu, descriind orașul ca unul superb, cu arhitectură germană, asemănător Vienei, în care oameni de mai multe etnii trăiesc laolaltă.

Proiectul oferă astfel o lecție de istorie vie, în care scriitorii din programa școlară sunt oameni cu o viață normală, iar elevii află “prin gaura cheii” detalii din procesul de creație al materiei școlare propriu-zise. În același timp ei au șansa unei importante contextualizări strict locale, prin supra-tema vizitei lui Mihai Eminescu la Sibiu, moment documentat de altfel în volumul “Case cu suflet la un Centenar” (Editura Eikon, 2019), de Constantin Necula și Sorana Maier.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu pe AGENDA EDUCAȚIONALĂ.
Un proiect BIS Teatru (Asociația Bis)

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?