Spectacolul "Povestea Poveștilor"

Imagini

Informații

Data: 17 Septembrie 2023, 18:00 Duminică
Evenimentele trecute
  • 25 August 2021, 19:00 Miercuri
  • 29 Iulie 2021, 19:00 Joi

Descriere

Da, jucăm acel spectacol, spectacolul cu limbaj deocheat. Ei, nici chiar așa, folosim pur și simplu probabil ăl mai folosit cuvânt din limba română (pe care nu îl știe și nu îl folosește nimeni).
Nu noi, el, autorul. Ion Creangă, că despre el este vorba!
Ce bucurie să jucăm din nou acest spectacol!

POVESTEA POVEȘTILOR. Povestită de povestitorul povestitorilor.
Cu umorul lui inconfundabil. Cu savoare. Cu viață. Cu poftă de viață.
Un manifest împotriva falselor pudori și a ipocriziei.
O incursiune plină de spirit, în registru comic, în universul lui Ion Creangă.
Oare cum arată o zi obișnuită din viața lui Ion Creangă?
Oare cum ar fi ca tu, spectatorule, să fii prezent în grădina lui Bădia Ion, alături de concubina lui, Tinca Vartic?
Și oare cum ar fi ca tihna și buna dispoziție din grădina lor să fie potențată de vizita unui sufleor celebru pe nume Mihail Eminovici?
Dar oare cum ar fi să fim martorii felului în care Bădia Ion, condus de Tinca Vartic, plăsmuiește una dintre cele mai fără de perdea povești din viața lui, pardon, din literatura noastră?
Dar nu mai bine vii tu, spectatorule, la Grădina Bis, duminică, în 17 septembrie, anul de grație 2023, să te convingi de toate cele enumerate mai sus?

„Povestea poveștilor” a fost citită de autor la o ședință a societății literare Junimea și nu a mai fost publicată decât în 1939, la mult timp după moartea scriitorului, într-o ediție de lux la Editura pentru Literatura si Arta „Regele Carol II”. Începând din 1990 a fost reeditată de mai multe ori, tradusă în engleză și franceză, însoțită de ilustrații și publicată și sub forma de înregistrare audio. Manuscrisul poveștii se găsește la Biblioteca Academiei Române. Specialiştii în filologie relatează cum “Eminescu, Vasile Pogor şi Iacob Negruzii, hohoteau la fiecare frază a poveştii lui Creangă. La sfârşitul poveştii, Creangă avea şi o dedicaţie, pentru poeţii fără talent: Scrisă de Ioan-Vîntură-Ţară, în Iaşi, la 22 Octomvrie 1876 şi dedicată cărăcudei din Junimea îmbătrînită în rele cu prilejul aniversării a treisprezecea, numărul dracului”.

POVESTEA POVEȘTILOR, mult după Ion Creangă
Scenariul și regia: Bogdan Sărătean
Distribuție:
Dumitru Stegărescu (Ion Creangă)
Andrada Grosu (concubina acestuia, Tinca Vartic)
Claudiu Fălămaș (Mihail Eminovici, poet, om de-al casei)

Durata aproximativă: 1h 15 min

Grădina Bis este un hub cultural independent aflat în Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare nr. 56.

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?