Spectacolul "The Climbers"

Imagini

Informații

Data: 2 Octombrie 2021, 21:30 Sâmbătă

Descriere

The Climbers
Spectacolul "The Climbers" este prezentat în cadrul DATFest, ediția a VI-a!
Spectacol recomandat celor cu vârsta de peste 16 ani.
Sala Parter
Preț bilet: 12 lei
după The Mountainbikerii, de Volker Schmidt
traducerea Alina Mazilu
CASETA ARTISTICĂ:
Regie: Ofelia Popii
Asistenți regie: Cristina Blaga-Tomuș, Alexandru Malaicu
Asistent proiect: Denisa-Mălina Bar
Light design: Dorin Părău
Manager proiect: Luminița Bîrsan
Distribuție:
distribuția 1 (Oana Brânzan, Iulian Buzuloiu, Monica Vîlcu, Radu Popescu, Ioana Antal, Gabriel Muncuș);
distribuția 2 (Oana Brânzan, Iulian Buzuloiu, Antonia Dobocan, Eduard Văleanu, Patricia Buraga, George Paraschivescu).
Foto credit: Hruby Carol
Sunet și video: Eduard Andrei Văleanu (distribuția 1) și Radu Popescu (distribuia 2)
DATA PREMIEREI: 20 iunie 2021. Avanpremieră: 19 iunie 2021
BIO-NARATIV:
Volker Schmidt, născut în Klosterneuburg în anul 1976, este autor , regizor și actor austriac. Acesta a studiat actoria la Conservatorul din Viena și reușește să profeseze atât în lumea dramaturgică cât și în cea cinematografică.
În 2008 a câștigat Premiul Noestroy categoria Best off-Production pentru komA.
Începând cu 2002 își îndreaptă atenția și înspre latura dramaturgică, astfel, scrierile sale sunt traduse în prezent în zece limbi.
În anul 2007 câștigă premiul juriului și al publicului Heidelberger Stückemarkt pentru Mountainbiker. În 2011, aceeași piesă este pusă în scenă de către regizorul Radu-Alexandru Nica la Teatrul German de Stat din Timișoara.
De asemenea, Volker Schmidt este recunoscut și în mediul sibian, astfel, fragmente din textul Vulpea sunt transmise pe Scena Digitală, de către actorul Teatrului Național Radu Stanca, Yannick Becker.
BIO-NARATIV-REGIZOR:
Ofelia Popii, născută la Arad în anul 1978, este actriță de film, scenă, voce și televiziune. Activează ca și actriță la Teatrul Național Radu Stanca precum și la Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală, drept cadru didactic.
Actrița este una dintre cele mai aclamate prezențe ale scenei românești. Cu toate acestea alege să rămână în Sibiu în detrimentul capitalei, aceasta mărturisește în cadrul revistei Libertatea, 28.06.2019 : „Nu am simțit că pierd ceva în provincie. Aici am întâlnit regizorii care m-au ajutat să cresc”, ,,Îmi place foarte mult Sibiul. Aici am senzația că pot să respir”.
A studiat la Facultatea de Teatru a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, și în prezent se bucură de patru Premii UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal (în 2008-Mefisto din spectacolul Faust, regia Silviu Purcărete ; 2010 ; 2011 ; 2019), precum și premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, 2015 rolul Elena Buciuman din filmul Q.E.D., regia Andrei Gruzsniczki.
„The Climbers”- un spectacol despre Căutare, despre Scormonire, despre cum nu vrei să fii învins, despre iubire, despre manipulare. Escaladăm pericolele vieții de cuplu, încercăm să ne ridicăm spre cer, să respirăm când ne simțim striviți de propriile neputințe și frici. Suntem învingători sau învinși? Asta am vrea să știm! Viața ne doboară, sau ne provoacă să o iubim într-un fel mai profund, mai disperat? Acceptăm răspunsurile sau ne revoltăm? Căutăm mereu sensuri, dar ceea ce descoperim, ne satisface? Ne cățărăm, urcăm cu dinții strânși spre mai departe, sperând să atingem capătul, străfundurile ființei. „The Climbers” sau, la fel de bine, „The Digers” oferă partituri teatrale de excepție interpretate cu maxim talent!” - Ofelia Popii.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?