Theatre Russian Ballet Sankt Petersburg "Lacul Lebedelor"

Imagini

Informații

Data: 22 Mai 2023, 19:00 Luni
Evenimentele trecute
  • 13 Februarie 2020, 20:00 Joi

Descriere

După un SOLD OUT nemaivăzut până acum pentru o piesă de balet clasic pe o scenă românească, cea mai prestigioasă trupă de Balet Rus din Sankt Petersburg, se întoarce în România! Nu rata ocazia de a trăi cea mai intense poveste a tuturor timpurilor! Spectacolul ce a cucerit mii de inimi în România!
La cererea publicului, cel mai consacrat balet rus din Sankt Petersburg se întoarce în România cu extraordinarul spectacol "Lacul lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski!
Fiecare iubitor de balet are ocazia unică de a se bucura de coregrafia clasică, magia costumelor spectaculoase și performanța de neuitat a binecunoscutelor stele ale baletului rusesc.
Renumita Trupă de Balet Rus din Sankt Petersburg a obţinut recunoașterea publicului român dar și din întreaga lume, a revoluţionat lumea spectacolelor, iar acum este nerăbdătorare să prezinte "Lacul lebedelor" din nou din România.
“Am susținut multe spectacole de-a lungul carierei mele, am dansat pentru Regele Spaniei, Regina Angliei, am luat contact cu “scândura” scenelor:
La Scala - Din Milano, Metropolitan Opera House, Vienna Staatsoper, Paris Opéra și multe altele, și pot spune din toată inima că publicul român este unul aparte, un public ce fuzionează cu cultura rusă, un public pe care îl simți prezent, alături de tine atunci când dansezi. Un public cald dar în același timp foarte exigent! Tocmai din acest motiv gândul de a mă reîntoarce în România mă bucură dar mă și înspăimântă, fiindcă realizez că trebuie să fiu la cel mai înalt nivel al meu.
Faptul că avem șansa să ne reîntoarcem în România cu piesa “Lacul Lebedelor” pentru mine este o onoare“, a declarat prim balerinul Aslan Karginov într-un interviu acordat. Legenda despre prinţese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinţ, rămâne şi în zilele de astăzi poate cea mai frumoasă poveste de balet ce a fost lăsată posterităţii şi este întâlnită în basmele mai multor popoare. Lacul lebedelor este o creație unică și perfectă în ciuda schimbărilor de modă muzicală și dansatoare. Lebăda albă este cu adevărat un simbol al baletului rus, al frumuseții și al magnificului său.


LACUL LEBEDELOR - un spectacol inedit, va avea loc dupa cum urmeaza:
1. București - 14 Mai 2022 / ora 19:00 Sala Palatului
2. Constanța - 15 Mai 2022 / ora 19:00 Teatrul Național de Operă si Balet Oleg Danovski
3. Iași - 17 si 18 Mai / ora 20:00 Opera Națională Iași
4. Sibiu - 20 Mai / ora 20:00 Centrul Cultural Ion Besoiu
5 Cluj - 21 Mai / ora 19:00 Casa De Cultura a Studentilor


Despre Trupa de Balet Rus din Sankt Petersburg De foarte multe ori școala de balet din Rusia a avut un rol important în lume, iar baletul clasic rus a fost considerat o carte de vizită a Rusiei, simbol al culturii rusești. Educația academică puternică este una dintre cele mai importante părți ale profesionalismului artiștilor de balet din Rusia, în special în Sankt-Petersburg. Și nu poate fi diferită, deoarece este școala de balet cea mai renumită în lumea întreagă. Este vorba despre Academia de Balet Vaganova, fondată la 1738, situată în Sankt-Petersburg.


Membrii baletului: Odette – Ana Voytina Odile – Maria Velikaia Price Siegfried– Alexandr Voytin / Aslan Karginov Queen – S. Markova Rothbard – S. Gaevoy/A. Provotorov Jester – S. Gaevoy/R. Makhiyanov Brides – P. Golub,
V. Laletina, M. Ushakova, P. Zvereva Little Swans – A. Epifanova, G. Kadyrova, K. Onuchina, N. Safonova Big Swans – N. Provotorova, P. Golub, A. Ivkova Spanish dance - A. Berezovsky, V. Laletina,
A. Marchenko, N. Provotorova Venetian dance – R. Borozdina, M. Onuchin și artiștii baletului Hungarian dance – S. Laletin, V. Laletin și artiștii baletului Mazurka - artiștii baletului Conducătorul baletului – V. Artemyev Câștigători al multor competiții internaționale

 

Bilete

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?