DRUMEȚENIE (drumeție pentru curățenie)

Imagini

Informații

Data: 23 Septembrie 2022, 07:45 Vineri
Locul: Sala Thalia din Sibiu
Evenimentele trecute
  • 19 August 2022, 07:45 Vineri

Descriere

Credem că a venit momentul să ducem aprecierea și grija pe care le avem pentru natură la nivelul următor. Suntem mândri de comunitatea care a crescut în jurul Programului „Anii Drumeției” și ne bucurăm să cunoaștem, de la o săptămână la alta, tot mai mulți pasionați de drumeție și mișcare în aer liber, cu care să descoperim și să apreciem împreună frumusețea potecilor din județ.
Așadar, vineri, 23 septembrie, vă invităm la o altfel de drumeție:
DRUMEȚENIE (drumeție pentru curățenie) 
Pornim pe potecile din Păltiniș, unde vom îmbina plăcutul cu utilul, în cazul acesta mișcarea în aer liber cu o acțiune de ecologizare.
Ne vom întâlni în parcarea Sălii Thalia, la ora 07:45. În acest punct se va face îmbarcarea în autocar.
Vom asigura tot ceea ce este necesar pentru ca această acțiune să se desfășoare în condiții de siguranță și bună dispoziție:
- Transport dus-întors
- Gustări
- Surprize și premii culturale
- Accesorii necesare pentru curățenie
- Drumeție ghidată
Pentru înscriere vă rugăm să completați formularul: https://forms.gle/xCihGsbwzCaDBYDF9
Echipament necesar:
Ghete de drumeție impermeabile, cu talpă aderentă;
Strat termic;
Haină adaptată sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil;
Rucsac mic de tură;
Tricou de schimb;
Șapcă / pălărie, ochelari de soare;
Sticlă cu apă, minim 1 l
Ghid: Claudia Popelca

Programul „Anii Drumeției” este un program inițiat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activitățile specifice ecoturismului.
Am ajuns cunoscuți în comunitate pentru grija pe care o purtăm pentru natură și dorința de a încuraja cât mai mulți oameni să exploreze potecile din județ. Am început prin a scrie un document cuprinzător despre standardizarea signalisticii pe traseele de drumeție. Apoi am avut grijă ca acesta să fie implementat la nivel județean, sperăm că și la nivel național. Abia după aceea zicem noi că a început munca serioasă. Cea de refacere a traseelor de drumeție, astfel încât acestea să fie sigure de parcurs, chiar și pentru drumeții începători și de promovare a comportamentului responsabil în natură.
Am început cu pregătirea traseelor pentru Eurorando, cel mai mare eveniment european dedicat drumeției, care a însemnat 13 trasee în zona montană și colinară a Județului Sibiu, însumând 130 km.
Până în clipa de față am refăcut toate traseele de drumeție din Masivul Cindrel (21 de trasee, un total de 213 km), iar în paralel am intervenit și pe segmente de trasee din Munții Făgăraș, aproximativ 60 de km. În perioada următoare continuăm lucrările de amenajare a traseelor din Masivul Făgăraș (23 de trasee), aproximativ 200 de km.
 

 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?