Drumeție în familie în Colinele Transilvaniei

Imagini

Informații

Data: 6 August 2022, 09:00 Sâmbătă
Locul: Hobby Mobila

Descriere

Dragi drumeți, vă propunem o drumeție în familie, potrivită pentru copii și patrupezi, de această dată în Colinele Transilvaniei, pe ruta: Biertan - Copșa MAre - Biertan.
Vom porni chiar din parcarea din fața Bisericii fortificate, unde vom lăsa mașinile și vom urca către est, deasupra grădinilor din Biertan. Ajunși pe culmea dealului vom coborî către Copșa Mare, vom trece prin fața Bisericii Fortificate de acolo, apoi vom ieși din sat în direcția sud, pe Valea Carelor. Începem o nouă urcare, ceva mai rapidă, apoi coborâm domol pe la liziera pădurii până pe Valea Biertan. Odată traversat râul, facem dreapta pentru a ne reîntoarce la locul din centrul Biertanului, unde am lăsat mașinile.
Pe cei care au rezistat eroic până la capăt și care doresc să viziteze Biserica fortificată (Patrimoniu Mondial UNESCO) și să-i afle minunatele povești, îi voi însoți într-un tur ghidat de circa 30-40 min. Ghidajul este inclus în tariful drumeției, dar costul intrării în biserică trebuie să îl achitați fiecare dintre voi.

Tura se adresează persoanelor cu un minim de condiție fizică, copiilor și patrupezilor.

Ne întâlnim dimineață, la ora 09:00,în parcarea magazinului Hobby Mobilă din str. Ștefan cel Mare nr. 195, la ieșirea spre Agnita
De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale pe ruta: Sibiu – Bârghiș - Biertan, și vom parca în fața Bisericii fortificate din sat. La finalizarea turei vom recupera mașinile tot de acolo.

Distanță: 11 km
Diferență de nivel: 240 m
Dificultate traseu: ușor spre mediu
Durata drumeției: aproximativ 3,5 - 4 ore (incluzând transferul la / de la Biertan aproximativ 7 ore)

Musai de avut:

Ghid:

Dumitru TROANCA - ghid național de turism
Contact: 0722-177001

Ghidaj drumeție: 50 lei/adult (copiii sub 14 ani beneficiază de gratuitate dacă sunt însoțiți de un adult)
Tura se va ține cu minim 12 participanți adulți.
Copiii de la 5 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).
Formular de înscriere:

Ghid: Dumitru Troancă
Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.
După finalizarea procesului de înscriere ne vom organiza / redistribui în mașinile celor care vin cu mașina. Costurile de transport ale acestora vor fi acoperite, în comun, de către ocupanții mașinii respective (costul aproximativ va fi de 10 lei / pers).

Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.
Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.
 
 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?