Drumeție în Munții Cindrel: Dealul Ursului

Imagini

Informații

Data: 12 Martie 2023, 09:30 Duminică
Locul: Munții Cindrel: Dealul Ursului

Descriere

Dragi drumeți,
Vă invităm să ne bucurăm de natură pe un traseu inedit, care ne va încânta privirea cu peisaje superbe dintr-o zona mai puțin umblată de turiști: Dealul Ursului. Este o zonă de pășune presărată cu colibe, stâne și câteva cabănuțe, care ne va oferi perspective inedite asupra platoului Vălari, Păltiniș sau Gura Râului. Vom parcuge poteci și drumuri de acces folosite deopotrivă de pastori și de proprietarii de colibe de pe platoul Vălare din Munții Cindrel. Vălare (sau Vălari) este platoul care precede stațiunea Arena Platos, traversat de drumul județean care merge la Păltiniș. Situat la o altitudine medie de 1300 metri, este o zonă de pășune amestecată cu pădure de conifere. Traseul pornește din drumul județean și continuă pe Culmea Muierii și Culmea Tomnatec, până pe Dealul Ursului. Este un traseu circular, urmând a ne întoarce pe altă potecă la punctul de unde am pornit.
Ajunși pe Vălari, parcăm mașinile și pornim pe poteca ce urcă agale pe langa drumul de Păltiniș. Traversăm un pâlc de brazi și ajungem în prima pășune alpină. Intrăm în pădure, mergând pe curba de nivel până ajungem din nou în zona de pășune unde, ne oprim pentru picnic într-o zonă cu o priveliște superbă, de unde putem admira colibele din Dealul Ursului. Ne întoarcem la locul de plecare pe altă potecă ce traveresează din nou pădurea de brazi.
Traseul este ușor-mediu, potrivit și pentru familii cu copii.
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Ne întâlnim în Valea Aurie, în parcarea de lângă terenul de sport (spre intrarea de la Gradina Zoologica), la ora 9.30.
ECHIPAMENT NECESAR
Ghete de drumeție;
Parazapezi;
Pantaloni de drumeție specifici sezonului;
Bluza de corp tehnică din material sintetic sau merinos;
Polar;
Jachetă de vânt și/sau impermeabilă;
Căciulă sau buff;
Rucsac;
Bluză de schimb;
Mănuși,
Termos cu ceai sau apă;
Mâncare pentru picnic.
COSTURI
50 lei/adult sau copil peste 14 ani, gratuit pentru sub 14 ani.
TRANSPORT
Oferim transport gratuit în limita a 8 locuri pentru primele 8 persoane care achiziționează bilet. Alocarea și confirmarea locurilor în microbuz se face după achiziția biletului de participare, printr-un mesaj trimis ghidului.
Notă: Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo, cantitatea și starea zăpezii și omogenitatea/eterogenitatea grupului.

Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?