Drumeție spre Cabanele Bărcaciu și Negoiu la cules de afine

Imagini

Informații

Data: 27 August 2023, 07:30 Duminică
Locul: Drumeție spre Cabanele Bărcaciu și Negoiu

Descriere

Dragi drumeți,
Vă invităm să descoperiți unul dintre cele mai fermecătoare trasee de plai alpin ale Munților Făgăraș, acolo unde izvoarele își fac loc printre jnepeni, ienuperi și tufe de afini.
UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM?
Plecarea va fi Duminica, în data de 27.08.2023 la ora 7.30 din Sibiu (Parcarea Kaufland – Mall Shopping City Sibiu) spre Valea Avrigului cu mașinile personale. În mașina ghidului sunt trei locuri disponibile, pentru cine este interesat vă rog să contactați telefonic ghidul după efectuarea rezervării.
INFORMAȚII TRASEU
Diferență de nivel: 1000 m
Dificultate traseu: mediu, dar necesită și multă rezistență fizică,
Durata drumeției: aproximativ 8-9 ore de mers și un total de 12 ore, incluzând pauzele.
De la ora 8:45, începem urcarea de la Cabana Poiana Neamțului (700 m) spre Cabana Bârcaciu până la ora 11:30.
Apoi vom poposi aproximativ 30 min la o pauză de masă și apoi vom porni ușor înspre Cabana Negoiu (peste 1500 m) pe un traseu foarte pitoresc cu multe tufe de afini și pârăiașe de munte.
Ajungem la Cabana Negoiu aproximativ la ora 14:30 unde ne vom bucura de o pauză de prânz la cabană. Aici, fiecare este liber să își comande ce dorește.
La ora 15:30 ne vom pregăti de întoarcere pe același traseu. Vom ajunge înapoi la Cabana Barcaciu la ora 17:30, iar la ora 19:00 jos la Cabana Poiana Neamțului, urmând că la ora 20:00 să fim înapoi la Sibiu.
Nivelul acestui traseu este mediu, dar necesită o anumită rezistență deoarece el se parcurge în aproximativ 8-9 ore și este obligatoriu ca fiecare participant să fie apt din punct de vedere medical.
ECHIPAMENT NECESAR
tricouri de schimb, bocanci de munte, rucsac mic de tură, ochelari de soare, șapcă/pălărie de protecție, pelerină de ploaie, bețe de hiking (recomandat), lanternă, fluier, sticlă cu apă, gustare pe parcursul traseului.
COSTURI
75 lei/ adult, iar copiii peste 12 ani au gratuitate de 50%. Accesul acestora este posibil doar daca sunt sportivi. Transportul și consumația la cabană nu sunt incluse în preț.
Drumeția se va tine cu minim 8 participanți adulți
În cazul de vreme meteo necorespunzătoare, aceasta drumeție se vă reprograma sau anula, iar banii se vor returna.
GHID
Nicoleta Ocneriu – ghid montan
Nota: Configurația și lungimea traseului vor fi adaptate în funcție de condițiile meteo și omogenitatea/eterogenitatea grupului.
Returnarea contravalorii biletului se face doar în cazul în care organizatorul (ghidul) anulează drumeția.
Organizatorul (ghidul) își rezervă dreptul de a refuza participanții care nu vin echipați corespunzător cerințelor.

Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?