Tură pe biciclete pe Valea Hârtibaciului

Imagini

Informații

Data: 29 Aprilie 2023, 10:00 Sâmbătă
Locul: Anii Drumeției, Sibiu

Descriere

Dragi bicicliști,
Ne vom întâlni dimineață la ora 10.00 la panoul informativ, montat de Asociația Tură în Natură pentru a marca punctul de pornire pe traseul de cicloturism Mocăniţa – Valea Hârtibaciului, din faţa Bisericii Evanghelice din cartierul Guşteriţa. Traseul pe care îl vom parcurge a fost marcat în anul 2015 de asociaţia Tură în Natură și urmează să fie re-marcat anul acesta cu fondurile strânse de asociație la Maratonul Internațional Sibiu. Vom porni pe biciclete spre nord și vom urma drumul pietruit spre Adăpostul de Câini din Dealul Gușterița. De la Adăpostul de Câini vom continua pe drumul de țară care ne conduce spre drumul județean Sibiu – Agnita. Traversăm drumul județean și continuăm spre sud pe drumul care ne conduce spre o fermă de animale. De aici coborâm pe un drum de țară având în față panorama Munților Făgăraș. Traseul urcă apoi printr-o pășune spre o pajiște cu stejari seculari. În scurt timp intrăm în pădure și începem să coborâm pe un drum forestier până ce întâlnim linia ferată îngustă a Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului. Urmăm linia Mocăniței pe care o în aval de râul Hârtibaciu până la o poiană cu un stejar secular în mijlocul ei. Natura sălbatică a Văii Hârtibaciului ne înconjoară din toate părțile. După o scurtă pauză de povești în poiana cu stejar continuăm drumul către vest pe drumul de țară ce merge paralel cu râul Hârtibaciuavând în față munții Lotrului și Cindrel. Ajungem în satul Mohu pe care îl traversăm și continuăm pe drumul nou asfaltat până la podul de la Bungardpeste autostradă. Traversăm podul și intrăm în Șelimbăr iar de aici în scurt timp ajungem în Sibiu.
Tura este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 6 ani, care au mai făcut ture mai lungi de bicicletă.
UNDE ȘI CÂND NE INTÂLNIM?
Ne întâlnim dimineață, la ora 10:00, în fața Bisericii Evanghelice din cartierul Gușterița la panoul informativ montat de Asociația Tură în Natură.
ECHIPAMENT NECESAR
Haine adaptate sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb;
Casca de biciclist;
Rucsac de tură;
Sticlă cu apă, minim 1 l.;
Gustare pentru o pauză la jumătatea traseului(recomandăm un sandviș, foetaj și ceva dulce – ciocolată sau baton energizant).
Deoarece vom străbate în proporție de 80% drumuri de țară și forestiere, recomandăm pentru această tură biciclete de tip Mountain-bike, Gravel, Ciclo-cross sau Electrice. Nu sunt potrivite bicicletele de oraș sau bicicletele tip cursieră cu roți subțiri.
COSTURI
50 lei/adult sau copil peste 14 ani,gratuit pt. copiiide minim 6 ani.
Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți.
Copiii de la 6 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult(părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).
GHID
Proca Mihai – Asociația Tură în Natură Sibiu – ghid național de turism
Contact: 0720-003.332

Prin participarea la acest eveniment, îmi dau acordul de a fi fotografiat. Iau la cunoștință faptul că fotografiile vor fi folosite cu scopuri publicitare, în mediul online şi pe materiale tipărite, în cadrul Programului „Anii Drumeției” pentru promovarea acestuia.Declar pe propria răspundere că, din cele cunoscute de mine, sunt apt(ă) pentru efectuarea unui efort fizic susținut în cadrul evenimentelor de tip drumeție, fără sa-mi dăuneze în vreun fel stării de sănătate. Participarea mea la acest eveniment este în totalitate voluntară, înțelegând riscurile asociate la care mă supun.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu.Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Detalii

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?