Tura-in Natura

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Sport - Diverse

Informații de contact

Telefon: +40 740 941 028
E-mail:
Adresa: Bd. Corneliu Coposu, nr 10, bl 5, ap 20, Sibiu, România

Descriere:

Tură în Natură a luat fiinta din dorinta de a schimba cate putin mentalitatea si prioritatiile sibianului cu privire la modul de petrecere a timpului liber si aducerea acestuia mai aproape de natura.
Tură în Natură incurajeaza si sprijina orice forma de miscare (nemotorizata) in aer liber prin respectarea principiilor de protecţie a mediului.
Ca scopuri principale Tură în Natură si-a propus sa promoveze utilizarea bicicletei sub toate aspectele (în scopuri utilitare,turistice, recreative sau sportive), precum si practicarea sporturilor montane, protectia mediului, dezvoltarea turismului durabil în zona montană şi rurală şi educatia ecologică în rândul tinerilor.
Tură în Natură se va implica si in proiecte urbane, deoarece, vrem nu vrem, din natura tot in oras ne intoarcem, si tot aici avem multe provocari printre care schimbarea imaginii bicicletei ca mijloc de transport eficient si ecologic, constientizarea cetateniilor cu privire la importanta protejarii mediului inconjurator si educarea tinerilor in acest sens.
Obiectivele generale ale Asociaţiei Tură în Natură Sibiu
Promovarea mersului pe bicicletă ca formă de viaţă sănătoasă şi păstrarea unui mediu curat
Promovarea sporturilor montane ca modalitate de sensibilizare a opiniei publice şi a tinerei generaţii pentru frumuseţile naturii şi necesitatea ocrotirii acestora, cât şi pentru protejarea mediului în general.
Promovarea ideilor ecologice şi a dezvoltării durabile prin implicare activă în acţiuni de protectia mediului
Implicarea activă în acţiuni de dezvoltare a turismului durabil în zona montană şi rurală prin promovarea cicloturismului, a sporturilor montane şi a acţiunilor de protecţie a mediului
Cresterea rolului tineretului în promovarea utilizării bicicletei, practicarea sporturilor montane, protecţia mediului
Ce facem concret?
In 2011, primul an de existenţă a asociaţiei, ne-am rezumat la implicarea şi dezvoltarea de proiecte mai mici, excursii şi ture în natură. Între timp s-a mărit numărul de membrii care se implică activ în acțiunile organizației. Echipa Asociației Tură în Natură adună specialiști în geografie, turism, salvare montană, economiști, activitatea organizaţiei bazându-se pe experiența fiecărui membru în parte.
Prin parteneriatul încheiat cu Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu derulăm activităţi ce au drept scop promovarea în rândul elevilor a mersului pe bicicletă ca formă de viaţă sănătoasă şi cultivarea unui spirit activ, dinamic şi ecologic prin organizarea de excursii, tabere şi activităţi comune care să implice elevii.
Împreună cu mai multe asociaţii de protecţia mediului din Sibiu am creat o reţea care să ajute la rezolvarea problemelor de mediu din judeţul nostru la un nivel avansat şi eficient.
Pentru anul 2012 ne propunem marcarea de trasee cicloturistice pe diferite nivele de dificultate, desfăşurarea de acţiuni şi campanii de informare prin care să promovăm securitatea în rândul bicicliştilor, reducându-se astfel posibilitatea apariţiei accidentelor rutiere şi crearea unei infrastructuri urbane pentru utilizatorii de biciclete.
Vom continua şi anul acesta să organizam excursii periodice la care oricine este binevenit şi ne vom continua acţiunile de informare şi promovare a folosirii bicicletei.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul